Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

svejk

Ja, hogy Ti a képeket is nézitek![#heureka]
Basszus... [#falbav]

uph5fcryd

Nagyon köszönöm az aktív segítséget.Elnézést kérek, hogy nem voltam elég részletes a fotókat illetően, ezt most pótolnám.
Nagy merészen rápróbáltam a 220-at, és megindult szépen. A 200 ohm-os ág valamivel lassabban, a 150 ohmos egészen jó fordulattal ment, és ezt tartósan is képes volt produkálni.
Mégegyszer köszönet a segítségért, és adom a plusz képeket.
Azért arra kiváncsi lennék, hogy az a harmadik tekercs mit is csinál???

uph5fcryd

Talán valami ilyesféle dologról van szó???

"Indukciós tekercs beiktatásával:
A főáramkör tekercseket egyfázisú váltakozó árammal tápláljuk, míg a segédáramkör tekercseket induktivitáson keresztül ugyanarról az egy fázisról. Az induktivitás hatására az áram (csak induktív tagot feltételezve) 90°-al késik a feszültséghez képest, és így alakul ki a forgó mágneses tér."
idézet: google

jani300

Érdekes ez a motor.
A segédfázis egy egy rövidrezárt sárgaréz menet , ami egyben a tekercseket is tartja .(a bemarás excentritása adja a forgásirányt ) Nekem ez így tűnik .
A segédfázis csak mágneses eltolást okoz itt , nincs a hálózattal villamos kapcsolatban .
Rossz hatásfokú megoldás de egyszerű .
A tárcsatekercsre nem tudok magyarázatot adni .
Igaz amit írtál ,de ez más megoldású .
Keresek valami linket .
Amire én gondolok az még mindig használatos ,de kicsit ,más fizikai megvalósítással .

mex

svejk

A lapos tekercs nyilván csak egy előtétfojtó fordulatszám/nyomatékhatárolás céljából.
(de ugye ez a tekercsbekötések feltérképezése után derülne ki pontosan)

Pl. ventilátoroknál megengedett az ilyen huncutság.

PSoft

Egy, több évtizedes palack...
Mondanám hogy egészségetekre, [#pias] de...

PSoft

...mégse mondom! [#vigyor2]

Szalai György

PSoft

Úgy látom, kiváló patológus(is) lennél! [#vigyor2]

Szalai György

Próbálok úgy élni, mint az állatok. Káros szenvedélyek nélkül.

PSoft

Azért egy...biztos hogy Neked is van. [#kacsint]

PSoft

Persze azért a "káros szenvedély" megítélése...igencsak szubjektív dolog. [#vigyor2]

PSoft

YSLY-JZ 7x1.5 mm2 kábel.
Még nincs tíz éve hogy reggeltől estig...süti a nap. :(