Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

000000000

Nehézfém a legmérgezőbb az élővilágra ez de eltüntetni is az adót területről ...
Hát most hogy bevonták a szállás hálózati izokat E27 mivel jobb az eldobható rövid életű ledes társa az menyi hulladék üveg műanyag amit szintén darálnak?!

000000000

Ez igy van na-meg akkor még nem nagyon volt furat galvanizálás amikor ezek sűrűn előfordultak ahogy  az ezüsttel forrasztott félévező gyártás is meg szűnt (ami megbiztató is volt) átértek ragasztót ami lutri szinten is működik hamis fél vezetőkben az egyik ok is persze a szilicium mérete is csökkentet...

B_István

Üdv

Van egy ilyen hűtőm nekem is, és nézegettem benne azt a szelepet.
Én úgy vettem észre (de ez évekkel ezelőtt volt) hogy induláskor is és váltáskor is ad egy impulzust, megfelelő polaritással. Az mozgatja a golyót az állandó mágnes meg a helyén tartja. Üzem közben már nem kell feszültség alatt legyen.

molnarfme

Üdv.
Volt egy ISOLEKA szigetelésmérőm. Eggyüt öregedtünk meg.Sajnos ö most főladta. Megszakadt a nagyfesz ága a generátorban. Ha volna valakinek egy elfekvő roncs amiből életet lehelhetnék bele nagyon örülnék neki.
Ferenc

Szalai György

A minap szembejött velem egy érdekesség. Sajnos nem szedhettem darabokra.
Lineáris aktuátorban, a sínekkel meghatározott felület és a golyósanya által bejárt vonal ,,nem egybeesésének" differenciait hivatott kiegyenlíteni.
De hogy működik?
(Hasznos lehetne a hobbyban, ahol nehéz elérni a megfelelő szerelési pontosságot.)

Szalai György

Semmi ötlet-óhaj-sóhaj-kérelem-bántalom-panasz-egyéb hozzászólás.
Kénytelen leszek szétszedni egyet. Az a baj, hogy pénzért adják.[#csodalk]

KoLa

Az első kép nem a rögzítési oldal, a második képen a bal oldali elem rögzíthető, a többit pedig az 'S' rugó szorítja rá.
Szerintem:ez csak a golyós orsón a hosszirányú kottyanásait orvosolja, van olyan igény hogy ez az 'esrugó' is elég.
Nem láttam még ilyet! kisebb erőhatásoknál lehet célszerű!
Röviden: kottymentes anya.

PSoft

Még az ősszel került hozzám...
Ismerős hozta a "piacról", occcón' vette, látszatra újszerű is a ketyere.
A baj az, hogy meg se nyikkanik, feltöltött akksival sem.

Nahhh, most -itt a tavasz- rám telefonált....
Se kedvem, se hangulatom, de tegnap udvariasságból szétszedtem/belenéztem.
Direktben a motor ok, pörög is veszettül.
De az a gyufásdoboznyi méretű elektronika, valamiért nem hajlandó megpörgetni. :(

Visszacsomagoltam(100 csavar) :) telefonáltam...
-Jöhetsz, viheted, buktál 2.000Ft-ot. [#vigyor]

jani300

Nekem akkus kisflexem van ilyen :)
Van fordulatszabályozó potija is állandómágnesű motorja is ,
meg még talán valamivel olcsóbb is vót .[#crazya]
Azt ugye mondani sem kell hogy ugyan úgy nem megy :)

sastas

Mai élményem az állatvilággal :)
Délután tettem-vettem az udvaron, és azt vettem észre, hogy a hegesztőmasinám(ha érdekel valakit: Syrius spider 201 DC) gáz bemenet csatlakozója valamivel ki van tömve. Megpiszkáltam csavarhúzóval, sárral volt betapasztva, mondom ennek fele se tréfa. Erről nem csináltam képet, először nem tartottam nagy kalandnak. Viszont ahogy megpiszkáltam, nem tisztult a dolog, ekkor nekiálltam bontani, na akkor gondoltam felteszem ide is, csináltam pár képet.
Feltehetően egy dolgos méhecske úgy gondolta, hogy a legjobb helye némi nemű virágporkivonatnak az én hegesztőm gyorscsatlakozójában lesz. A továbbiakra, azthiszem pneumatika csőből kreálok egy kupakot a gépre, amikor el van pakolva, ez kicsit kellemetlenül érintett.
Ráadásul eltörtem a csatlakozónak a felfogató lemezének a hegesztését/ragasztását(nehéz megmondani mi is akart ez lenni gyárilag, a lényeg hogy törött), ezt még meg kell szerelni. Igazából én nem figyeltem, hogy a pneumatika fittingek hogyan vannak rögzítve, így sikerült túl nagy csavarónyomatékot kifejteni, és nem a menetrögzító engedett....
Maga a panelnek a felrögzítése is érdekes, a hordozó lapon van egy préselt anya, ami felett van egy fordított peremes anya(természetes a fotón rosszul tartottam... a perem a panelre támaszkodik fel), amivel kvázi rá van kontrázva a csavarra. Ötletes, bár széria szerelési szempontból szerintem nem annyira szerencsés.

2f428kduf

Visszatérve a 4.2V 9800mAh-ás akkuhoz ahogy a képen is látszik. Bizony! No ilyet nem szabad venni, ha rá merik írni az ilyen nyilvánvaló hazugságot, semmit sem tudnak a hirdetett termékről. Persze a kereskedőnek eladni kell, de így hitelét és vevőit veszti, és nem biztos, hogy olyan sok balek van mint én. Én biztos nem veszek tőlük semmit, bármily szép a leányzó. Az áztató víz még csak lúgos sem volt!

g89ketty

A poszméhek minden lukat betömnek ez a tavaszi elfoglaltságuk.

zozo

A katamarán hajótesten van 4 db 12mm átmérőjű 350 mm hosszú átmenő cső a gumikötélnek. Azt minden évben ki kell "fúrnom" mert keményen be van döngölve szezonnyitásra :)

2f428kduf

Valahol Peruban zuhant már le utas-szállító, mert beépítették a Pitot csövet, a robot végül nem tudta milyen magasan is járnak, a tengerbe vezette őket.

ezsolt74

Azt azért lehet tudni, hogy 3500mA-nél nem nagyon van nagyobb teljesítményű 18650-es akku. Aki ennél többet ír rá ,azt lehet tudni hogy hazudik. Persze biztos bele lehet futni olyan hamisított akkukba is ami márkás akkunak néz ki, de csak egy gyengébb akkut csomagoltak márkásnak kinéző burkolatba.