Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

jani300

Ilyen villanykörtét láttál már ?
A gyerek mondta be kell tekerni a lámpába ,az előbb .

PSoft

Igen!

Szerintem, mutattam is egyet valamikor itt, a boncolósban. :)

Szalai György

,,akkor megmondja az ember, hogy ami nem tetszik neki, az miért nem"
Álltalában nem a beszélgetését fizetik, hanem a jegyzőkönyvért. Vagyis, ha nem kérdeznek, akkor nem válaszol és ha kérdeznek, lehet, hogy akkor sem. De leírja, amit muszáj neki leírni.
Hogy mi nem felel meg, mert melyik előírás melyik pontjával, bekezdésével ütközik.
Ezt nem a gazda, hanem majd az általa megbízott szakember értelmezi és eljár, ahogy szükséges.
Javaslatot azt szaktanácsadásnak hívják és egy másik megbízás keretein belül szokik megesni.
A másik megbízás történhet ott helyben is, szóban is, de a tanácsadás ára ritkán van benne a felülvizsgálatban.
Igen, ha rossz hangulatba hozzák, találhat nemmegfelelőséget. Ért hozzá, hiszen ez a szakmája és ha hajtja az adrenalin, akkor jobban tud koncentrálni, mintha félig aludna. [#vigyor2]

pbalazs

fn47xk7ei

Nem régen szó esett a dörzshajtásos fokozat nélküli hajtóműről. No ma este kazánozás közben egyet én is boncolgattam. Nem egy nagy "vasziszdasz". Mondjuk én soha nem kultiváltam őket, inkább a láncos kényszerhajtásos PIV megoldás tetszik nekem.

fn47xk7ei

No még három fénykép.

PSoft

Hogy én mikbe nem "botlok" mindig... [#kacsint]

Orosz űrtechnika a '70-es évek végéről.
Talán, a nap hőfokát akarták mérni vele... :)

PSoft

Még pár kép, a belbecs-ről...

PSoft

Hogyan is, milyen elven mértek/működtek ezek az "extrém magas" hőmérsékletet is mérni tudó jószágok? [#nemtudom]

Szalai György

Izzószál összehasonlítós, vizuális pirométer? Működik még?
A bakelit annyira Szovjet.
Nem mértek ezek semmit. Az a trükkje, hogy Te mérsz a szemeddel.
A nézőkén át egyszerre látni az izzó tárgyat és a reosztáttal beállított izzólámpa szálát.
Mikor a kettőnek egyforma a színe, akkor a reosztát skálájáról leolvasod az értéket.
Mert két egyforma színnel világító tárgy az egyforma hőmérsékletű.
Valami ilyesmi. Asziszem. De hátha majd valaki még hozzátesz. Vagy elvesz belőle.

Rabb Ferenc

PSoft

Az elem, vagy akkumulátor? tartója -a markolatba tárazható "annyira Szovjet" bakelit :) - üres.
Így nem tudom a feszültségszintet sem, egy esetleges labortápos próbához. :(

A nézőkén át, kb. 1-6 m távolság között tökéletesen kifókuszálható a fejtetőn álló kép.

A látótérben, egy vékony vízszintes vonal formájában látható hidegen is az izzószál.
Felette középen, függőlegesen lefele is egy vastagabb fekete vonalka, így olyan az optikán át látott képe, mint egy csonka célkeresztnek.

Az okuláron(remélem jól írom) van egy kis fekete bakelit recés kerék.
Azzal, egy vörös színű üvegtárcsa fordítható be a látótérbe.
A 3 állású méréshatár választó kapcsolója tisztán mechanikus szerkezet.
Az meg...különböző átmérőjű szűkítő furatokat fordít be a látótérbe.

Az biztos, hogy jó szem kell a használatához.

Csuhás

Ezt a méréshatár váltást nem értem. A furat nagysága az intenzitást változtatja de a színt nem. Hogyan működhetett mégis?

Rabb Ferenc

ГОСТ 8335

Jó eséllyel 12V DC. Bocsánat 12B Постоянный ток

PSoft

Kicsit átgondolva...

Ugye, a képeken láthatónál jobban nem szedtem szét.
A furatok...
A méréshatár váltáskor egy matt fekete, furatos alu? hasáb mozog a látótérben jobbra balra.
Váltáskor, mindig a következő furat lesz "aktív".
Lehet, nem csak üres furatok vannak azon a hasábon, hanem van bennük valami, ami ilyen szétszedettségi állapotnál még nem látható? [#nemtudom]