Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

PSoft

Egy kis múltidézés, pár képben. :)

PSoft

Ők meg a lakók, akik a préselt/peremezett lemeztokozás alatt laknak. :)

PirateBoy

Ez egy elég dögös hangú végfok IC. A 80-as években gyártott FITE 16 SX mozigépekben voltak ilyen IC- vel szerelt végfokok.

PSoft

Úgy van! [#eljen]

A típusra már nem emlékszem, de mozigépből bontottam 'anno.

PirateBoy

Ilyen volt. Ugyan csak mono hangrendszer volt benne, de kettő független végfok modult tartalmazott.

PSoft

Ennek a kártyának az ablakában lakott maga az IC, ezek szerint úgy negyven évig. :)
Emlékeim szerint, egy lapos, -de jó vaskos- tenyérnyi fekete hűtőbordára csavarozva.

PirateBoy

Ez a dugaszolható végfok modul. Ahogy írod, egy nagy fekete hűtőborda hűtötte.

PSoft

Igen, Ő az!

Megvoltak az originál gyári -zöld plüssel bélelt, lakkozott fadobozban- optikái is.
Azokat 'anno, itt vette meg valaki a Fórumon.(már nem emlékszem ki volt)

onagy

Abból az időből, amikor az integrált/hibrid áramköröket is kézzel készítették... amikor a hidegforrasztást még hírből sem ismerték, amikor képesek lettünk volna egy ilyent is megjavítani némi sör, baráti társaság és a lengyel pisztolypáka segítségével.
O.

svejk

Az STK 077 gondolom mindenkinek meg van. :)

mex

Kurrens cikk volt mifelénk az elején .Pár erősítőt összeraktam belőle. Volt  valami GL helyettesítője is, rosszabb paraméterekkel.

PSoft

Egy kis nosztalgia, vagy...múltidézés.

Pakolás közben "találtam", már nem is emlékeztem rá hogy...van egy ilyenem.(is) :)
Kicsit leporoltam hogy "fotogén" legyen.
A vászon talp bugyraiban...kavics töltet az ellensúly.

PSoft

Találtam hat darab, "összevissza" cerka elemet...betáraztam.
Kicsit nehezen fértek be a helyükre, mintha a mostani AA elemek hosszabbak lennének? [#nemtudom]

PSoft

Aztán...
A sok közül a piros lámpa gomb megnyom, és már...indul is, bootol a rendszer.
Közben van pár hibaüzenet, de az most nem is érdekes...feláll a rendszer, működik az öreg GPS. [#eljen]
Semmi ciróka képernyő, :) a kurzorral és a menüben is, a nagy "nyilas gombbal" lehet navigálni.

Miket nem talál az ember fia, ha a szokásosnál kicsit mélyebben is kotorászik a polcokon. [#vigyor]

Motoros

Nem csehszlovák volt az a pisztolypáka? Mert itt mifelénk magyarban az volt elterjedve Pistole pakovec felirattal a dobozán. Akkor jöttem rá hogy tudok szlovákul, de erről már írtam itt valahol.