Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

g89ketty

TROMF22

Szia!
Nem az ötvenes évek, de gép restauráláshoz még jól jöhet:

GANZ MO27

Öntvényházas két nyomógombos. Új állapotban lévőnek hirdetik, még olajat sem látott.

PSoft

Emlékszik még valamelyik szaki... [#kacsint]

szf

Szalai György

Villanybojler hőfok korlátozó. Ha jól rémlik.
Innen származik a mondás hogy: Ennek mán reszeltek! [#vigyor2]

PSoft

Az, én vótam'! De hogy mikor is...idejét se tudom már. :)

szf

Ma találtam egy aknában.
Olyan szép.

Szalai György

Tipikus FAM beavatkozásnak tűnik.
Szigetelést átszúró (vezeték csupaszolást nem igénylő) és szakadófejes (nyomaték kulcs használatát sem igénylő) kötőelemmel, feszültség alatt kötötte a fázis és nulla leágazást is.
Oka lehetett, hogy a szekrényt nem tudta feszültség-mentesíteni a rákötés idejére.
Egyedüli érthetetlenség, hogy mifenéért nem akasztotta a kismegszakítót a kapapsínre. Egy mozdulat lett volna.
Ez a modern technika. Biztosítja a szerelő jövőbeni megélhetését is.

7cim5mm0

Szervusz!
Köszönöm a tippet, meg is csíptem! :)

KoLa

Nem is tudtam hogy van ilyen áramlopó gyárilag is...
Bár a szolgáltató szerint,alapban minden ügyfél lopja az áramot, ha valami van, az ügyfél innen indul.

Szalai György

VighLajos

Apám asztalos volt, ő a facsavarok rögzítéséhez ecetet használt. Ritkaság volt abban az időben a saválló/rozsdamentes facsavar.

2f428kduf

Úgy is hangzott a kérdés szegeléskor: Örökre, vagy csak úgy. Az ecetes volt az örökös.

d46hvfrdr

Ezt úgy hívják, hogy roppantott anya (DIN-980).
Egy oldalról meg van préselve és összerágódva, rögzül.
Sok helyen használják, automatáknál és hasonló fémkaszniknál, de kitűnő a kerítéslécekhez is. Hasonló mint a sima önzáró csak nem műanyaggal zár hanem a deformált vég rágódik össze az ellen menettel, és talán nem tömít mint a sima önzáró hanem csak erősen rögzül.
Korábbi munkahelyemen sokat használtak ilyet fémszekrényekhez.

PSoft

Azt írja...

IdézA csavarfej az előírt névleges meghúzási nyomaték elérésekor leválasztódik (elnyíródik), így biztosítva az optimális csatlakozást.
Nem igényel nyomatékkulcsot.
Mind Alu, mind réz vezetékhez használható.

Ugyanakkora nyomatéknál szakad alu és réz esetén is?
Vagy...van az oldalán egy átkapcsolható "bizbasz", alu - réz felirattal? :)