Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

Rabb Ferenc

Gondolom nem a vezetéket vagy az amúgy is átszúrandó szigetelést kell védeni, hanem magát a leágazó szorítót a satukezű istenbarma szakértelmétől...

szf

Kinyomoztam mi történt.
A szekrényt áramtalanították, de nem tudta mivel "leosztani" a fázist és a nullát emiatt használta ezt a rosszt. Nem ismeri a "szakember", hogy a sorkapocs is sorolható megfelelő áthidalóval illetve nem ismeri a fővezetéki sorkapcsot meg az elosztóblokkot sem. A kismegszakító meg egyértelmű hanyagság jele. Gondolhatod , hogy néz ki a többi elektromos szerelés.

PSoft

IdézGondolhatod , hogy néz ki a többi elektromos szerelés.

Ahahhh...
Csak a "szebbet" fotóztad?! :)

szf

A többin van olyan felírat ami azonosítaná az üzemet. De még megyek, ha van valami hasonló lehetőség akkor lekapom.

Szalai György

Igen, a csavar feje ugyanakkora nyomatéknál szakad le, alu és réz erű vezeték esetén is.
A nyomaték mértékadója nem a vezetőér anyaga, hanem, hogy a kötöelemben lévő kések, (vagy tüskék) az érszigetelésen biztonsággal átjussanak, keményebb szigetelőanyag és alacsonyabb hőmérséklet esetén is.
Na, az a nembiztos!

Szalai György

"így biztosítva az optimális csatlakozást"
Egyáltalán nem merném állítani, hogy ez bármennyire is optimális csatlakozás lenne.
De azt igen, hogy feszültség alatt dolgozni vele biztonságos, és ha hosszú távon szétég a kötés az nem az én hibám, hanem a gyártóé.

(Csak less fel a villanyoszlopokra, hogy milyen tömegben pakolják tele a hálózataikat a szolgáltatók átszúrós rendszerű kötöelemekkel. Mára gyakorlatilag egyeduralkodó megoldás lett a kötegelt szigetelt légvezeték hálózatokon, de földkábel T leágazás készítéshez is.)

5ys7kn5

Szia! Esetleg van még eladó nixie csöved? Előre is köszönöm,Zoltán.

molnarfme

Üdv.Egyelőre még az összes megvan. Nem jelentkezett érte senki Összecsomagoltam, és várja az uj gazdáját.
Ferenc

5ys7kn5

Összesen hány darab? Mennyit kérsz értük?

molnarfme

Üdv.
Tiz darab nixi különféle, de ezt már eligértem valakinek.Egyelőre nem találtam többet. Ha ő nem jelentkezik érte, a Tied lehet. Én várnék még két hetet s akkor térjünk vissza.Nem akarok nagy üzletet csinálni ebből!
Ferenc

PSoft

Tegnap este, kilenc körül futottam bele...

Ejnyebejnye!...
Valahogy...ott maradt a mindenre kiterjedő nagy -amúgy flancosnak tűnő- rekonstrukció után. [#csodalk]

5ys7kn5

Értem, köszönöm, akkor várok még :-)

szf

PSoft

Áááá...az nincs!

Valaki, valahol, valamikor...elcsipkedte a drótokat. [#vigyor]

7cim5mm0

Középfeszültségre, kültérre ajánlott mindenáron egy szigetelt  vezetékmegoldáshoz átszúrós rendszerű kötést az egyik gyártó.

Amikor mondtuk neki, hogy értjük a "marketing katalógus" adatokat, csak általában minimum 30 év élettartamot várunk el szabadtéren egy ilyen kötéstől, és tartós üzemben tudnia kellene 1000 A-t zárlat esetén meg 5-7kA-t akkor még mindig azt állította, hogy a termék mindennek megfelel.

Amikor a beépítés előtt kértünk mintadarabokat a villamos próbatermi vizsgálathoz, akkor már nem akart senkit meggyőzni.
És a próbateremben élettartamról még szó sincs... :)