Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

VighLajos

No, kész a két szerkezet.
LED-cserével megoldódott.
Védőföld: tényleg, a talpával felfelé van beragasztva a meghajtó... Viszont a tömszelence-imitátor mellett belül ott egy M3-as menetes furat, gondolom a védőföld bekötéséhez.
...bekötöttem.
Világít, mint az atom!
Van egy 20 wattos, ami hasonló kórságban szenved, és egy 50 wattos, ami kiüti a meteorológiai állomásomat:
94,7 km/ó szélsebességet mutat, mikor be van kapcsolva.
Azóta kiderültek dolgok: ha 7 MHz-en távírózok, akkor a szél mellé egy özönvízszerű esőt is bealkot a meteorológia. Így aztán lekapcsoltam, és egy "köcsög" méri a csapadékot.
Üdv:
Lajos

fn47xk7ei

Kösz. Én mélyebben nem merülnék el a témában mert csak "felületén karcolom" az elektronikát és a villanyszerjózsát.[#nemtudom]Viszont napi szinten bontok elektromos dolgokat.[#taps]

fn47xk7ei

Ma is bontottam jó pár kvarc-ot. Szépek, de jók valamire? Gyógyhatásuk van? Mar akkor készítek a lapokból egy nyakláncot.[#nevetes1]

szf

Volt vagy van rajta CE jelölés?

PSoft

Hogy van-e gyógyhatása egy kvarckristályokból fűzött nyakláncnak?
Nos, az csak...rajtad múlik.[#nyes]

ebalint

Mindenképpen.  [#nyes]

Valamire való vásárban van Ilyesmi

PSoft

Jut eszembe...

Lehet, hogy magas vérnyomásra is jó lenne.
Ha fűzöl...kettőt csinálj.[#vigyor2]

PSoft

Szalagom, már régóta nincs hozzá.
No meg...kicsit foghíjas is a tárcsája.[#ijedt]

jani300

[#ejnye1]
Volt barátnőm természetgyógyász és jó boszorkány volt .
Nem hiszek igazán benne természetesen , de aranyos volt , és ha a szívemre tette a kezét azt mindig éreztem .
Nem röhögni ,senkinek !
Mi földhözragadt mechanikusok vagyunk :)

fn47xk7ei

Állítólag felfűzve, csiklóra akasztva a használata jelentős vérkeringés javulást eredményez.[#nemtudom]

VighLajos

Szia szf!
Nincs rajta CE.
Sem az, hogy kettős szigetelésű lenne, viszont az ellenkezője sem.
Sem a bekötése, bár sejthető volt a színkiosztása miatt:
kék, bordó, zöld-sárga.
Összeraktam, FBS-sel visszaállítottam a ráírt IP64-es védettséget.
[#taps]

fn47xk7ei

Akkor az én asszonykám is természetgyógyász! Mikor piásan mentem haza ekkor bárhová tette a kezét rajtam azt mindig megéreztem![#nevetes1]

VighLajos

"Férficsiklón" is hatásos?
Azokból a barna bakelitházas kvarcokból nekem is van. Ha elég sokat összeragasztok, és kábelkötözővel mellékötöm...
[#papakacsint]

PSoft

IdézÖsszeraktam, FBS-sel visszaállítottam a ráírt IP64-es védettséget.

Erre, egy történet...

Az úgy volt, hogy  térvilágítása felújításához, a megrendelő kívánta megvásárolni a LED-es refiket.
Nah jó...legyen.
(nem kis tételről volt szó, kb. 40db. 50W-os refi)
Így is történt, megérkezett a halomnyi 50W-os kínai szutyok.
De, valami tökszőr került a karburátorba, az összes refi mozgásérzékelősre sikeredett.
Sebaj, mondta Ő...
-Van nekem karbantartós villanyászom, Ő kiszereli az érzékelőket belőlük, azt mehetnek...rakhatjátok.

Így is történt, a villanyász kiszerelte az érzékelőket, a karok helyét szakszerűen le is dugózta.
Felszereltük az összeset.

Arra járva, a lámpákra fel-felnézve, már többször feltűnt, hogy párásak az üvegek, de...belülről.
Meg...kezdtek is dögleni pár hónap után, szépen, sorban.

A döglöttek cseréjekor, volt hogy fél liternyi vizet engedtek ki a kollégák a belül teljesen szétrohadt lámpákból.

A karbantartó villanyászt kérdezve...

Hát Ő ugyan nem kent semmit, csak...visszacsavarozta az üvegek kereteit.

szf

Egy kis áramszünet......