Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

zozo

A mi falunknak is van egy ilyen mozdonya, a gyerekek örömére. Pár év után mindig átfestik, rendbe teszik.

zozo

Mögötte meg egy fából készült hekk [#nyes]

zozo

Íme:
Nagyon passzol hozzá...

PSoft

Igen...

Az északi part vasútállomásain, nem ritka látvány egy-egy ilyen, vagy hasonló gőzös.

Az én képemről hiányzik egy másik mozdony, ami évtizedig mellette állt a mutatottnak.

Érdekessége, kuriózuma, hogy egy keskeny nyomtávú, füst nélküli gőzmozdony volt.
'Anno, sok évtizeden át, a fűzfői alagútban teljesített szolgálatot.
Hordta be a szenet az erőműbe, kifele meg, hozta a salakot.(no meg titkon, a melósokat is)[#vigyor2]
Hosszú ideje már, hogy..."eltűnt" mellőle.[#szomoru1]

PSoft

Kicsit "zajosnak" találtam a "tojásfirkálóm" toll emelő szervóját.
Elég sokat mozog rajzolás közben, sokszor emeli fel/teszi le a tollat.
Meg, amúgy is kíváncsi voltam a pici kis modellszervó belsejére.:)

A kínai, nyomokban tesz csak kenőanyagot összeszereléskor a hajtóműbe.
+ kenőanyag hozzáadásával, lényegesen csendesebb lett a hajtás,és még egy dolog, könnyebben is forgatja a picurka motor a kerekeket.

Aki még nem látta volna, vagy kíváncsi lenne rá...pár kép a modellszervó belsejéről.

PSoft

...

szabo janko

Világ életembe szerettem modellezni, főleg hajókat.Már sokszor gondoltam hogy kéne építeni egy ilyen gőzmozdony modellt (makettet), csak nem tudom hol lehetne rajzokat szerezni róluk. Nincs valakinek tippje.

PSoft

Sosem modelleztem...:(

Elég összetett feladatnak tűnik egy ilyen gőzős élethű modelljét "összekalapálni".

swghderh5

RJancsi

Thowra

Üdv!
Az utolsó (kivezetésnél lévő) fogaskeréknél szokott lenni egy mechanikus "határoló" pöcök, hogy ne fordulhasson túl. Nemrég kellett volna egy "herélt" servo ami körbe tud fordulni teljesen. Poti helyére szoktam 2 ellenállást tenni, a poti innentől már csak tengelynek marad. A szétszedett motoromnál jött a meglepetés, hogy a pöcöknél kihagyták a fogazást is :( . Ennél a típusnál nézted esetleg, hogy  milyen a kialakítás?

PSoft

Ezen a képen látszik a határoló/ütköző, a kihajtó tengely kereke is körbe fogazott.

zozo

Az a jó, ha nem zsírozza túl a kicsi kínai a fogaskerekeket, mert azt a zsírt ha rászórja az elfordulást érzékelő potira, akkor elég fura dolgokat művel utána :)

Persze toll emelgetésnél nem gond, de egy repülésre alkalmas modell irányítója csúnyán szentségelni kezd.[#nyes]

svejk

Kiskunhalason is rendben tartják...
Anno a kommunistaszombatok idején még én is festegettem.

fpd0kbd4

"Svejk" egy utcával arrébb  " csavarozó gép/robot"-ot emlegetett. Előkerestem a képeken látható szerkezetet. igaz hogy nem  csúcstechnika,de ez is valami ilyesmi.