Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Most hogy így mutatod valami hasonló lehetett benne tényleg.

Szalai György

Bocsánat, ha ostoba a kérdés, nézzétek el egy ilyen lyukas fenekű szegény gyereknek.

Melyik tulajdonságában jobb a LED fénycső egy hagyományosnál?
Káprázás-mentesség, kiegyensúlyozott fénysűrűség, egyenletes fényeloszlás, jó színvisszaadás, hasznos működési idő, hatásfok, valami más?

A dobozán lehetnek csodák, de az írott szavak és a realitás között, az első párszáz óra üzem után ordító ellentét feszül.
Legalábbis belőlem kivicsorog a bizalmatlanság.
Én úgy látom, itt egyelőre nem az érték a mérték, de méltóságteljes emberi gesztus lenne, ha
segítenétek meglátnom a lényeget.

PSoft

IdézÉn úgy látom, itt egyelőre nem az érték a mérték...

Én is így látom valahogy.
A bámulatos adatokkal, paraméterekkel, grafikonokkal következetesen, céltudatosan telenyomtatott, csicsás csomagolás is...sokat nyomhat a latba.
Mind-mind azt sugallja, hogy vegyed-vigyed, mer...húúú de jó lesz Neked!

És úgy néz ki elég is ennyi, hogy divat, vagy -a másik ami megfigyelhető- státusszimbólum  legyen belőle.

Eszembe jut, -talán a '80-as évek elejéről- kedves, ma is megmosolyogtató történet.

Akkori ismerősömnél járva, végigvezetett a lakásán, mindent megmutogatott, ahogy illik.:)
Utolsóként léptünk a nappaliba. A süppedős szőnyegen sétálva odaértünk a TV asztalhoz, majd valamelyik kezével az asztal TV alatti polcára mutatott, és ezt mondta.
-Na, itt meg a parabolla!

fpd0kbd4

Hali!
A képeken látható szerkezetnek mi a hivatalos megszólítása?
Én valamiféle recézőnek gondolom.[#nemtudom]
Mi célja a fúrónak,ebben az összeállításban?Csak annyi,hogy a fúrással egyidőben recéz?
Hogy nézhet ki,mi az a munkadarab amit ezzel legyártanak? Esetleg egy száladagolós automata vagy revolver eszterga egyik szerszáma?

ANTAL GÁBOR

Egy éve jött  hozzám egy villanyszerelő csapat ( 2 ember )  kicserélték a rossz fénycsöveket , partonokat fojtókat   Kb 25 e et fizettem .. Elmúlt egy év és megvakulok  ( kb a fele a csöveknek rossz )  A patronok műanyag kupakja szétporladt , kombifogóval kellet kiszednem , a csövek befeketedtek    mint írtam a fele nem világít .( a rendszer a hagyományos fojtós  erre vigyáztam anno )
  Most beraktam a ledeseket  Már 130 órája JÓK ..  Anno a munkahelyemen volt egy nagy felújítás  Kb 1980 ban    esküszöm 8 évet mentek  a fénycsövek mire ki kellet cserélni azokat   ( Valószínű még a Tungsram gyártotta a csöveket akkor még Tungsram volt , nem General Electric  )

s7manbs8

Jelenleg ott tartanak, hogy a tervezett elavulás 5.0 turbó behalás fokozatánál tartanak. :)

s7manbs8

Milyen típust tettél be ledest, jóslatom szerint látatlanba nem fog tartani, max 250 órát ...

ywathzay

Ez megnyugtat. Épp én is az elmúlt napokban bosszankodtam, hogy 3-4 havonta cserélni kell a fénycsöveket a műhelyben, pedig nem is világít napi 8-10 órát. Na de legalább tudjuk dübörögtetni a gazdaságot, a kereskedelem az egekben....

PSoft

Berosszás...
Fogadjunk, ilyet még nem pipáltatok![#nyes]
(nem tudtam megállni, hogy néhány képen meg ne örökítsem):)

Idős néni vitte kollégámnak, hogy...
-Nézze már meg mi baja, hiába dugja be, nem akar szólni a rádió.

Elmondása szerint, néhai férje fabrikálta valamikor...
Most döglött be a másik rádiója, előkotorta ezt valahonnan, de...ez se jó.

s7manbs8

Szereztem régi csöves rádió fémvázát, ebben tudom próbálnia  acsöves cuccaimat szerelgetni, ha van rajta megfelelő foglalat.

Ezeket amúgy hogy lehet letisztítani gyári új kori minőségére ?

Hogy legyen már szép is akkor ha belefogok.

s7manbs8

pbalazs

dezsoe

Ilyen hosszabbítója senkinek nincs a világon! Kár hogy nem földelt... [#taps]

PSoft

Borotvához...jó lesz![#vigyor]

RJancsi

Ej, ha nekem ilyenem lehetne! Nem a Sokol, csak a földeletlen nem EU konform dugalj. [#wilting] Van egy őskori TV játékom (350 beépített játékkal), aminek az eredeti dugasz tápja csak ilyen aljzatba dugható be. Persze megoldottam egy maival (9V 500mA) hogy működjön, de mégiscsak az eredetivel volna az igazi!