Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

KoLa

A beagle kutyánk boncolta ezt a lézeres hőmérőmet, ma reggel pár percre megszerezte...
Régebben Varsától vettem, működőképes maradt, de leszakadt róla ez az infra izé!három vezeték, csak nem tudom hová kell forrasztani, Valaki nem nézné meg a sajátján hogy hova van bekötve,csavarozható a műanyag ház.
Előre is köszi!

PSoft

Nahhhh...
Ezért nincs már  meg a beagle kutyám.(elajándékoztam):)

Ha tudsz várni kb. egy órát...mutatom a drótok helyét.

KoLa

PSoft

Így valahogy.
Jahhhh...
Próbáld meg, néha, adj enni a beagle-nek.:)

RJancsi

Béla már rakott fel képeket, itt egy a boncolásról.

KoLa

Köszi a képeket! vissza forrasztottam, minden működik rajta csak a hőmérséklet helyett ezt írja ki " AH ", ahányszor meghúzom a ravaszt.
Szóval kuka!
Köszi mégegyszer!a kutyának adtam enni, a lapáttal[#hehe]

PSoft

Ha tényleg kuka, akkor inkább küldd el...

Egy-két dolgot tudnék belőle újrahasznosítani.:)

KoLa

OK!Hétfőn postázom!

PSoft

PSoft

[#3111@RJancsi] linkelt videóján, látok egy termisztort? a fejnél, -fehér ragacs alatt- ami az enyémben nincs,és [#1236@KoLa] fotóin se látom.
Ezen kívül, KoLa hőmérőjének a "szenzora" is három vezetékes, meg az enyém is.
A videón láthatóban viszont, két vezetékkel kötődik a szenzor a panelra.
A két, vagy három vezetékes szenzor még ok. de, minek is van ott a fejnél a termisztor?[#nemtudom]

RJancsi

Ott lehet az eb elhantolva, hogy a szétrágott címkén DT8380 van, a videóban meg DT-380. Tehát nem egészen ugyanaz a két hőmérő.[#shakehead] Én voltam a figyelmetlen, a videóban más műszert szed szét a koma. [#rolleyes]

KoLa

Úgylátszik nem bírta ki az összeszerelést a forrasztáyom.
Gondoltam kiszedem a lényeget az összerágott markolatból, hogy beleférjen a borítékba.
Látom hogy az egyik vezeték levált,hoppá! lehet hogy jó,és bingó!
Most nem raktam vissza a ...hanem ragasztópisztollyal jól lerögzítettem mmindent.
A mutáns.

PSoft

RJancsi

A szürke duct tape helyett autentikusabb lett volna zöld-sárga szigszalaggal betekerni. [#vigyor2]

konvoid

Egy kis érdekesség.