Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

gtibi

Higgy neki, az úgy jó, ahogy a rajzon van. Nekem ilyen volt:

PSoft

Nem én rajzoltam, talált kép.

Elég faramuci a kép, pont ez az egyik oldalon gyárilag rövidzárral bíró cső nem való a rajzolt kapcsolásba.
Semmi nem akadályozza meg, hogy fordítva tedd be a csövet,és hidd el...bekerül fordítva!

Ide való az egyoldalon tápolt, másik oldalán nyitott csapokkal gyártott cső.
Azt ha fordítva teszed be, ugyan nem világít, de...zárlatot se csinálsz vele.:)

szf

Már úgy voltam, hogy felhívlak......[#nemtudom]
Ilyen csővel még nem találkoztam.

PSoft

Két megjegyzés a képhez...

Nem feltétlen kell áthidalnod a klasszikus induktív előtétet, maradhat sorosan a körben.

A másik...
Ha véletlen bennfelejted a foglalatában a klasszikus gyújtót, led csőnél két eset lehetséges...

-a cső, nem fog elindulni
-a cső elindul, de a gyújtó kapcsolásának ütemében villogni fog.(ez a ritkább)

Tehát, nem feltétlen "rossz" a frissen vásárolt kínai cső ha villog, csak...nem cserélted ki a gyújtót.:)
(volt már rá példa)

s7manbs8

Olyan nagyon ne örüljetek, mert ez a LED cső, nem bírja sokáig, legalábbis a szomszédomnak behalt hamar, pont pár napja barkácsoltudk szét, a LED kiég benne, túl van hajtva a halál oka.

Van benne vagy 20 mA-es LED és kap oylan 60-80mA-t szegény így hamar elhalálozik, kivéve, ha csak napi 5 percet megy, azt is részletekben, vagy még -20 fokot is lehet szereti.

Az adott típus tracon gyártmány ...

ANTAL GÁBOR

Nekem 6 cső már 14 napja megy ( napi kb 8 órát ) .    Az már több mint 100 óra ...Szerintem megéri az árát [#kacsint][#kacsint]

PSoft

IdézAz adott típus tracon gyártmány ...

Tévedés!
A TRACON nem gyárt, csak forgalmaz.:)
Kínában gyártatja az összes rossz hírű kacatját.

Mellesleg, tapasztalatom szerint...a legritkább esetben megy tönkre maga a led.
Sokkal inkább a négy-öt alkatrészből összetákolt áramgenerátor.(ha egyáltalán annak lehet nevezni)

Sanyi Bá

A T8 (rövid) fénycsövet is lehet ledesre cserélni?

Sanyi Bá

Nekem a barátom nem talált T8 helyet ledeset.

PSoft

Szinte ugyanez az áramgenerátor van mindegyik kínai csőben.
Ez még jó, itt az üveg cső nem bírta ki a hosszú utat.:)
[#t24p5734#]

PSoft

Épp ma volt dolgom retro 6x20W-os armatúrákkal.:)

A megrendelő megvette beléjük a led csöveket, az egyik végén rövidzáras, a csőhöz mellékelt biztosíték patronos típust.(me' úgy mondta a bótos' neki, hogy az kell bele.

Igen ám, de a 6x20-as armatúrákban, két cső sorba van kötve, egy 40-es előtétre.
Nem fog működni a bótos' elképzelése.:(

De, "konzerváljuk a rosszt" jelszóval, azért...csináljam meg hogy faxa legyen.(magyarul, drótozzam át)

Azokban a huszonéves lámpákban, ha csak ránézel a foglalatokra, már attól porrá hullanak.
Hogy nekem is a legkevésbé fájjon, ne szopjak nagyot velük...
Ugye hat cső, mindkét oldalon hat foglalat.
A gyújtó foglalatok meg nem egy oldalon, hanem három innen, három onnan.

Szóval, a sorkapocstól távolabbi oldalon kicsipkedtem a foglalatokból az összes drótot, azok csak a cső rövidzáras, ez esetben üres  végét tartják.
Ugyanígy az előtétekből is kicsíptem a drótokat.
Az egy oldalon lógó drótokat meg beforgattam a sorkapocsba úgy, hogy a csövek sorkapocs felőli oldalát tápoltam meg.(így elég volt az összes drót hossza a sorkapocsig)
Nem kellett hozzá se nyúlnom a ledes verzióban életben maradó táp oldali foglalatokhoz.:)
Jahhh...
Amelyik csőnek meg azon az oldalon volt az eredeti gyújtófoglalata,-három darabnak- abba meg tettem a csőhöz adott biztosítékos -illetve ma már áthidalós- patronból.

szf

Hát azért nem irigyellek!
Nincs valami normálisabb munka??!![#nemtudom]

PSoft

Áááá...

Jó kis "ujjgyakorlat" volt az a nyolc lámpa.:)

ANTAL GÁBOR

Az 5984 ben írtam  :

Ilyenkor tudom a megoldást : csípőfogó és kis idő múlva kialakul a tiszta kép   [#eljen]

PSoft

Igen, ez esetben tényleg ez volt a legcélravezetőbb megoldás, az elöregedett belső miatt.
Jahhh, és a lámpatest leszerelése nélkül, fent a helyén.:)