Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

svejk

No, ilyet sem ettem még!

Működik?

konvoid

5 évvel ezelőtt még működött, azóta nem kapcsoltam be.

svejk

Egy kész vagyon lehetett akkoriban.
Mekkora betűnagyság volt a min. és max. érték?

konvoid

Ha jól emlékszem 1,8 tól 14 mm ig.

svejk

Még egy utolsó kíváncsiskodó kérdés, mikori lehet a Baujahr?

konvoid

Holnap megnézem. Nálam kb. már 15 éve van.

sanyi84

Mai alany, vagyis itt az első.

Kellett egy mikrométer amin van nyomatékhatároló. Olyan olcsó volt a kínai hát veszek. A nyomatékhatároló kellett róla csak. Kinéztem az alin egyet, 8 dollár cakk pakk. Az nem sok.
Megvettem. Jelentem a ricni jó.  A mérőpofa khmm , nem köszörült. A meneten nincs állítócsavar. A dob nem szétszedhető. Szóval rossz az egész.
De a nyomatékhatároló jó! Pont beleillik a gyűjtői perthen 0-100 mm mikromba.

Képek:

TROMF22

Ha nem is boncoltad, de a történet részeseként ez is megérne egy fotót: " a gyűjtői perthen 0-100 mm mikro "

sanyi84

Legyen. :) Annyira jó. Csak a nyomatékhatároló hiányzott. Illik bele. Jobban is néz ki. Emellett kell majf a 0-100 mm készlet. Eszterganál használható de marónál annyira nem.

jani300

Elsőre is furcsa volt ,de most rájöttem mi .
0-100 ig , na ez volt a furcsa .
Ugye 0-25  stb az általános .

TROMF22

Csak kíváncsi voltam, ennél hogyan oldják meg a 0-100 átfogási tartományt.
Nekem van egy hasonló, Keilpart Suhl retro példányom ilyen nagy kengyellel.
Abban 25 mm-es lépcsőnként növekvő, fix hosszúságú betéteket lehet rögzíteni a mozgó pofával szemben.
Elég hányatott sorsa volt szegénynek, mielőtt lefotóznám megilleti egy kis törődés.

Csuhás

Ma vettem LoneWolftól egy békebeli HP voltmérőt. Nem állom meg hogy erről a fiatal korom csúcstechnikájáról ne tegyek fel pár fotót. Megnézegettem a műszer doksiját így ha kérdésetek van talán tudok válaszolni.

Szalai György

"ha kérdésetek van"
Mi a jelentősége a kék és piros karikákban lévő közös forrpontoknak?
(Azt hittem, ami elektronika, azt már mindent láttam, de ilyeneket még nem.)

Csuhás

Azok valami kiváló szigetelőanyagból (teflon) készült gyűrűk amik sokkal jobb szigetelést adnak mint az esetleg maratószer maradványokat tartalmazó és a párát is megkötő nyák felület. Gyakran használnak teflonba ágyazott forrszemeket ahol zavaró volna a pA nagyságrendű szivárgó áram, ilyen pl a PH mérők bemenete.

szabo janko

A felső határfreki is indokolhatja nagyfrekvenciás méréseknél. A régebbi oszcilloszkópokban is előfordult ilyen. Valószínű valami jó szigetelő anyagra felvitt ezüst lehet forrfül lehet.