Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

g89ketty

2f428kduf

guliver83

Mai szórakozás eredménye.
Mire lehet használni, vagy mégjobban szétbontani a tükör tartókat felhasználni Co2 lézerhez.
Egyébként mindene megvan akár még működhet is!

VighLajos

Én is bontottam...
LED-reflektor, nem "ebajos" beszerzés, magyar forgalmazótól.
Na, mi a hiba?

PSoft

Huhhh...de ismerős!

Valahogy, bekerült egy légy az üveg alá,és...
Odatette azt a jó pár fekete piszkot a LED chip-re.
Csak az a baj, hogy a chip belsejébe rondított.
A meghajtót mérted?
Ilyenkor, az is el szokott szaladni.
Kuka lesz ebből!

jani300

Van benne wifi antenna ? :)

VighLajos

Még semmit sem mértem...
A levegőben lógó zöld-sárga ér, ami "gyárilag" nincs bekötve. Két ilyen 30 wattosat szedtem szét, "típushiba".
Amúgy a baja az volt, hogy a LED "foghíjason" világított. Hasonlított a lyukszalagra.

VighLajos

Van két darab LED-em, adok neki egy esélyt a kuka előtt.
Egy ládányi "veszélyes" hulladék már összegyűlt, hétfőn viszem a hulladékudvarba.

PSoft

Az a rosszabbik eset, ha "foghíjasan" világít.
Mármint a többi, még épen maradt LED-re nézve.
A fekete pöttyök a chipen belül a zárlatos LED-ek.
(ezért lyukszalag)
Így, a többiek...túlhajtódnak, ideig-óráig, talán még bírják.
De végül is oly mindegy, ha meg, megszakad a LED, akkor az egész oszlop nem világít.
A végeredmény ugyanaz lesz, mindkét esetben.

hostya

Hiba 1:  Nincs bekötve a védőföld... :(
Hiba 2:  A magyar forgalmazó is az "ebajról" vette., és (nem tudom) de talán.. még garanciát is vállalt rá... [#rinya]

svejk

A LED meghajtó címkéjén meg ott vigyorog a kettős szigetelés jele.  
(csak itt meg pont pofával lefelé ragasztotta be a jómunkásember'.)

Akkó' most mi is van?

Ja.. kínai? Akkor semmi....

fn47xk7ei

Többször olvastam már a neten erről a témáról, már mint a kínai led-es reflektor földelő vezeték bekötésének hiányáról. Volt aki azzal magyarázta, hogy kettős szigetelésű. De ugye az nem a készülék házra érvényes hanem csak az elektronika egységre. Azaz ha a reflektor burkolatra véletlenül fázis áram rákerül...hát nem is tudom mekkora meglepetést okozna![#nemtudom]

svejk

Kérdés, mi szerepel a reflektor dobozán, beépítési útmutatóján?
Ja, kínai? akkor valószínű semmi...

Egyébként általában be van kötve zöld/sárga, de hogy!?
Egy nyamvadt kb. 4.4-es M4-es sűllyesztettfejű csavar alá amely csavar egy szilikontömítésen keresztül a fedelet is szorítja.

Megint egyébként kettőszigetelésű vezeték bemegy egy tömszelencén egy kettősszigetelésű elektronikába.
Pont mint a keverőtárcsás mosógépeknél. Ergo szabálos'.

Ja, hogy itt a vezeték úgy 3x0,3 mm2-es lehet a tömszelencét hagyjuk, a törés és kihúzásgátlót hagyjuk.
Hagyjuk mert kínai szutyok...

Alapvetően sz@r az egész törvényi szabályozás, még vacakabb az alkalmazás a kereskedelemre no és a végfelhasználásra vonatkozóan.

Pl. régen (most is) a szobai csillároknál is ott vigyorog a védőföld jele, de ugyan hány lakásban jártál ahol be is van kötve?

Ezekre a sehova be nem sorolható vackokra szokták mondani, hogy van gyártói felelősség.
Nesze semmi fogd meg jól. :(

vadember

Már nem kötelező a KERMI vizsgálat mielőtt forgalomba hoznak egy terméket Magyarországon? Vagy ha ennek van engedélye és egy ilyen hibát talál valaki, akkor az engedélyezőnek jár valamilyen bünti?

svejk

Szerintem minden napra jut több száz ilyen-olyan termék behozatal.

Néha hallani a médiában hogy betiltottak, visszahívtak egy két terméket, de szerintem sziszifuszi munka ez.

Mire a hatóság szeme elé kerül már rég újabb/más terméket forgalmaznak helyette.