Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

zozo

Köszi, érdekes és számomra új infóval gazdagítottál.

thayscj6c

PSoft

Azt az öntapadós csíkot, ás az Alfaset-et én is használtam nyák gyártáshoz.
Közvetlen a nyák lemezre nyomva, 1:1-ben is jól működött, maratásálló volt mindkettő.
Egész szép kontúros nyákokat gyártottam velük 'anno.

PSoft

Még Január elején beszélgettünk ebben a topikban, egy a hatvanas évek elején készült erőátviteli elosztószekrényről.

[#t24p5952#]

Annak is a tápoldaláról. A szekrényt, 3 db 4x240 mm2-es alukábel táplálja párhuzamosan, kábelenként/fázisonként, 315A-re biztosítva.
Nos...
Tegnap, volt szerencsém kicsit közelebbről is megismerni az elosztó fogadó oldalát.:)

Pár fotó a majd hatvan évvel ezelőtt készült, hegesztett kábelsarukról.

fn47xk7ei

A villanyászok biztosan tudják mi ez. Nekem fogalmam sincs.[#nemtudom]

fn47xk7ei

Ezt viszont tudom mi lesz! "Barkácsolunk távcsövet az unokákkal" donor.[#nevetes1]

fn47xk7ei

Ez a "konzervdoboz" is feladta a leckét nekem.[#fejvakaras]

PSoft

Ezek szerint, Te nem vagy villanyász.[#rinya]

PSoft

Fűtés, nem volt benne?

fn47xk7ei

Nem. Én lákátos vagyok.[#rinya]

PSoft

Tovább bontottam egyet, csak a...publikum kedvéért.[#vigyor2]
Az utolsó képen, egy "mai" 16 Megás példány, a tekintélyes...negyed gyufafejnyi méretével.

mex

Ez a tok nagy valószínűséggel egy rezgőkvarcot tartalmaz, a régi orosz, (szovjet)katonai rádiók alkatrésze lehetett...

g89ketty

Aki nem javított reprádiót annak ez újdonság![#integet2]

fn47xk7ei

Bontottam már sok rádiót életem folyamán de ilyennel még nem találkoztam.

g89ketty

Miért nem dolgoztál a légvédelemnél?[#wave]