Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

PSoft

Szerintem is...cuki!:)

somma

A pár száz méteres kábel jó kis kondinak számított jól feltöltve. A kenotron legerjesztése után jöhetett a kisütés a kisütő rúddal, fülsajdító csattanással, 2-3 perc rajtatartással. Hurrá jöhet a rövidre zárás. Lekötöttem a hozzávezetést kenotron rosszváról ami kb 80-90 cm volt, de útban volt a kisütőrúd, levettem a kábelvégekről egy pillanatra, fogtam a már a földrekötött kötődrótot, s ahogy közelítettem az erekhez 1.2-2 centire áthúzott.
Később volt szerencsém a miskolci mérőbusz még nagyobb kenotronjához is. Ott az egyik ablakon volt kitolva a méternél is bőven hosszab "fütyije". Azzal a 35kV-os túlfesz levezetőket ellenőrizték. Tudott 120 kV-ost is tesztelni.

Thowra

Kiskoromban nagyon foglalkoztatott, hogy mi lehet a fura kinézetű szekrény tartalma. Most végre kiderült :).

PSoft

Egyenszekrény volt, sokszor...változatos beltartalommal.
Pár hónapja, mutattam egy másik alkalmazását is.
[#t24p5973#]

sasi

Régi CB telefon szénmikrofon betétjével kompatibilis kristálymikrofon belsejébe kukkantunk be.

1.fotó: a mikrofon betét
2.fotó: szétszedve, burkolat, membrán a piezo lapkával, NYÁK a középső csatlakozóval
3.fotó: a membrán a piezoval és a nyomtatott áramkör
4.fotó: alkatrész oldal
5.foto: átlátszó membrán – csak a tükröződése látszik -, és a piezo lapka.

PSoft

És akkor, legyen pár kép a többi "belsőség"-ről is.

PSoft

Még pár kép, amelyekhez egy kérdés is társul.
(én nem tudom a választ, ezért kérdezem)

A készülék vastag öntött alu házában, az egyik sarokban egy "kamrában" a képeken létható, 190V 300W-os, bajonettzáras izzó lapul.(első képen, balra fent)
Nem hiszem, hogy belső világítás, mert...minek is lenne.
No de akkor...?

Rabb Ferenc

Kőkorszaki áramkorlát vagy soft start?

jani300

http://www.elektroncso.hu/cikkek/bareter_col.php

Gondolom hogy nem az a Te égőd , de ez ugrott be elsőnek .
Megette a fene ezt még nekem megemlítették a suliban ...
Lehet nem vagyok már fiatal ezek szerint :(

Devecz Miklós

svejk

Nekem is a vas-hidrogén ugrott be a kép alapján, de azon mindig fel van tüntetve az áram értéke.

A vasúton még a mai napig is használják.

Szalai György

svejk

Mire-mire, hát áramszabályozásra, hiszen arra való . :)

Teloc® km órák szinkronjeladójának az megtáplálására.

Mindjárt keresek neked valami linket, irományt.

svejk

No, nem is volt nehéz találni.

A forgórészben ellenállások vannak, így három fázisú lépcsőjel van felvezetve a tengelyadótól a km. órákhoz.

A stabilizálás az 72-110 V-os akku feszültség miatt szükséges.
(de használnak 24 és 48V-os akkufeszültséget is más járműveken)

0,6 és 1,2 A-es a járatos attól függően hogy 1 vagy 2 órát kell meghajtani a jeladónak.

Ma már szerencsére kiszorulóban vannak, felváltják az elektronikus áramgenerátorok.
(rendszeresen kimelegedtek a bajonettzáras foglalatok a rázkódástól)

Szalai György