Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

jani300

Hát mivel nullának van jelölve , idegen szerelő számára megtévesztő lehet .
Ipari  körülmények között nem igazán szerencsés segéd érintkezőként felhasználni a nulla bontó-leválasztó érintkezöt .
Kis gondolkodás után ez a magánvéleményem .

szf

Itt van ez az alkatrész

jani300

Gyorsabb voltál ,és tömörebb :)

szf

Így van. Abban az esetben ,ha nem lenne jelölve akkor felhasználnám egyéb jelölések mellet (vezeték szín, ér jelölés, egyértelmű felírat).
De figyelembe véve a működési tartományt feszültség, áram.

svejk

Oké, meg vagyok győzve, az "N" jelölés a nyertes! [#worship]

(bár egy csepp nitro megoldaná :), csak vicceltem!...)

Köszönöm mindenkinek a felvilágosítást.

PSoft

Egyébként, nem Feri vitte el tőlem az ABB-s kétpólusúakat.
Épp ezért...
Köszönöm Neki a vasárnapi ebéd előtti gyors reagálást a témához,és a fotókat.[#eljen][#worship]

PSoft

Mivel az egymodulos kétpólusúaknál mindig csak az egyik pólusban van zárlat,és túlterhelés védelem, -remélem jól tudom- épp ezért, mindig megtalálható a dedikált "N" jelölés, a "csak" megszakított, "védelem nélküli" póluson.

svejk

Én meg majd fizetek neki pár sört érte! :)

szf

molnarfme

Üdv.
Az nem lehet hogy a zárlati áramot segit megszakitani az N oldali érintkező?
Ferenc

PSoft

Az "N" oldali érintkező feladata passzív kapcsolóként, hogy a fogyasztó zárlata, vagy túlterhelése esetén mindkét "sarkon" megtörténjen a leválasztás a hálózatról.

Klasszikus, zárt áramkört feltételezve, soros a két érintkező...

Szalai György

Nem nagyon kell neki segítség.
A felirata szerint, ha jól látom, 4500 A-ig maga is megbirkózik.

Szalai György

Akkor az nem a nagyobb áramú, hanem a nagyobb feszültségű megszakítást segítené?

PSoft

Elvileg igen, no de azt is...minek?

PSoft

Csak, érdekességként mutatom.[#smile]