Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

B.Zoltán

Azzal jól meg tudod nyomni, az biztos.

B.Zoltán

Most, hogy aludtam egyet erre a 8-as menetre, és megmértem a kis szíjtárcsa fenék méretét, ami 10mm.
Szabad-e ezt legyengíteni a 8-as menettel, alig marad fala.

A motor nyomatékát, és az indulás dinamikáját is ennek a falvastagságnak kell viselni, ha nincs összekapcsolva a szabadonfutó rész.

ORCA17

Én is mértem, de úgy döntöttem, hogy ebből a "benszülött" egységből semmit nem fogok visszaépíteni.
Egyébként melegítés nélkül kis rásegítéssel reggel leműtöttem[#kacsint] hála a Te segítségednek!

... egy olyan világban, ahol bármi lehetsz, légy kedves!

B.Zoltán

ORCA17

B.Zoltán

Valami áttételezési lehetőséget a frekvenciaváltó mellet is nem árt ha hagysz.

Különben, ha benne hagyod a 8-as menetet kifúrva 5-ös lukkal, még az eredeti funkcióját is betudná tölteni.
Frekvenciaváltónál már nem is kellene ezt a ki csökött tárcsát használni.
Főleg, hogy terhelésnek sem lenne kitéve, mert az lenne a dolga, hogy a rajta lévő nagy tárcsát tartsa.

ORCA17

Már minden meg van hozzá, leszedem az összes ékszíjtárcsát.
Csak bordás szíjakat akarok használni, ez volt az eredeti tervem, ehhez tartom magam.
Szép sorba kiváltom a menetes szárakat és és mindenhová lineáris orsót teszek - CNC- lesz. Néha több egyforma fazont kell készítenem - modellezek[#kacsint]

B.Zoltán

Így más a helyzet, majd számolj be róla , ha kész lesz.

ORCA17

fpd0kbd4

Egy mozgásérzékelő belülről(ha már szétszedtem "dtb" fórumtársnak az aranyozott golyókért) Folyamatos mozgás hatására folyamatosan zárják-bontják az áramkört a golyók.Eredeti fölhasználási helye "babaringató" A patron belső felülete és a középen lévő tüske, véleményem szerint rézzel futtatott.

jani300

Csaphegesztő -
Nem kellett boncolni ,de azért szerintem érdekes a belseje .
A kondikat rövidre tudja zárni egy félvezető ,az szerintem túlfeszültség védelem .
Most a kapcsolóelem az vagy tárcsatirisztor ,vagy mechanikus ?[#nemtudom]
Valami azért hiányzik belőle ,van két sarus vékony száll aminek nem találom a helyét .
Azért a 100 000 mikró 200 voltos kondibank már önnmagában is megérte talán .

jani300

Na ,nézegetem ...
Talán egy ssr hiányzik , és üvegbizti szerű valami nincsen benne .
Ja , és tiszta szutyi a töltő graetz .

Csuhás

"A kondikat rövidre tudja zárni egy félvezető ,az szerintem túlfeszültség védelem ."

Gyanús, tényleg így van? Nem lehet hogy az a kimenetet kapcsolja? (Esetleg hiányzik valami szigetelő gyűrű)

jani300

Valami zener szerűségnek gondolom .
A kimenetet egy tárcsa tirisztor kapcsolja ,én úgy látom .
Az éjjel eljutottam odáig hogy világít az előlap , ma más teendőm volt , meg hát le is nyugodtan ,kissé :)

jani300

Vagy csak a kondikat védi ,fordított polaritású töltés ellen ,az pont most pattant ki :)
Ezt majd azért megnézem .