Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

PSoft

designr

Valami kis fémipari szalagfűrész?

000000000

páncél és az árnyékolás közit mügyantával kitölteni vákum segit benne aztán esztergán is leszurkálható nem esik szét.[#vigyor].

PSoft

Ez is járható út lenne, már ami a belső szerkezet egybetartását illeti.
De...
Akkor még, mindig ott van leszúráskor a megfogás kérdése, a puha műanyag köpeny.
Nem igazán van rajta leszúráshoz "jó fogás".

000000000

más!
vagy még pvc csövet hasid fel hosszára és huz rá még elég szorosra rálehetne drotozni leszurási szakaszonként...[#nemtudom]

Rabb Ferenc

Egy méretre készített futter segítségével talán megoldható borotvaéles gyorsacél késsel, minimális kiállással.

Előtte feldarabolod kisbaltával vagy szalagfűrésszel, aztán simogathatod az esztergácson.

ra8nsmk6w

Körkörös erős megfogás! Valami kemény edzett acélból.
Egy asztalos gyalu kés formályú 3mm nem vastagabb pengével. Egy gyalugép vagy vésőgépbe fogva.
Elsőre én igy próbálkoznék!
A 10mm nél vékonyabb pogácsánál már félő, hogy a közepén lévő vezetékek már nem várják meg a hasitást inkább kicsúsznak
Biztos neked is van ötleted a munkához. Kiváncsi vagyok az eredményre! Hajrá!

ra8nsmk6w

Ha nem egészen érthető amit irtam akkor a furnérozás technológiája segithet

PSoft

Értem amit írtál, köszönöm is, de...

Nem CT-vel akarom felszeletelni, nem a NASA a megrendelő.[#smile]
Meg hát...nem is vállaltam el, -még eddig- csak véleményt kértek a kivitelezhetőségről.
Szerintem, bőven jó lesz a 10 mm körüli rétegvastagság.
Azt meg, szalagfűrésszel is megoldom, mint ahogy lentebb Feri írta/javasolta.
A felület utólagos csinosítása meg, nem hiszem hogy problémát okozna.
Akár csiszolással, de talán egy futterben, oldalazással is.

g89ketty

Egy ABA bilinccsel összeszorítani a lavágandót?

g89ketty

Mi a helyzet retrós kollégák? Elfogyott a lom? Ki emlékszik a felhúzható kapcsolóórára ami kb egy hétig ketyegett? Az elektromos változatára, ami felhúzta magát? Én is fel tudom húzni magam, kulcs és 220 nélkül.[#pias]

PSoft

IdézAz elektromos változatára, ami felhúzta magát

Falióra szerkezetem volt ilyen.
Egy góliátelemről ment a DC "modellmotor", csigával a tengelyén.
Kb. negyedóránként zárt az érintkező,és húzott fel egy "rövid" rugót.

g89ketty

Tudtam, hogy Te rácsapsz a témára. 35-éve itt pihen, de most bekapcsolom és megnézem hogyan húzza fel magát.[#wave]

PSoft

Igaz, hogy ez már nem rugós/mechanikus, de mára már eléggé retro-nak mondható orosz szerkezet, az elektronikus órák hőskorából.
Jahhh...maga az óraszerkezet működőképes a mai napig.[#kacsint]

g89ketty

Tudtam, hogy nem lesz könnyű dolgom ha felveszed a kesztyűt. A fiamat kell bevonni a fényképezésbe és feltőltésbe, de nem adom fel. Lom van határtalan![#pias]