Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

dtb

A gyártás évszáma azért érdekelne, ha esetleg valahol előbukkan a nyákon, vagy a doboz belsején?...

PSoft

Gyorsan eljött a "legközelebb".
A kíváncsiság ugye...[#vigyor2]

Az évjáratra utaló "konkrétumot" itt sem találtam, támpont lehet viszont a jó orosz szokás szerinti alkatrész dátumozás.
8710...8807...8908...stb.

Megint beigazolódott, az orosz szivacs sem rosszabb semmivel, mint más nációk szivacsai.
Ugyanolyan nyúlós, ragadós takony lesz belőle az évtizedek alatt, mint a "jappán", meg az "ámerikai" szivacsból.[#nyes]

dtb

Hát csak ismételni tudom magam, orosz létére meglepően korrektnek tűnik a belseje. Volt szerencsém jó pár orosz kütyühöz, hát azok nem így néztek ki belülről :-)

PSoft

Meg kell, hogy kövessem magam...

"  ,, ...a hátsó kimenetekre kapcsolja a fázist... "

Írta [#493@Sásdi Zoltán] .

Ez szó szerint csak akkor igaz, ha "fázishelyesen" dugod be a dobozt tápláló villásdugót."
...írtam én erre.

Elhamarkodottan, bizonyosság nélkül "ítéltem meg" az orosz technikát.

Kérem szépen...
Kétsarkú a kapcsolás/leválasztás a jelfogókkal, a kimeneti "dugaljak" felé.[#eljen]

dtb

Tehát kerek 30 éves!!! :-)

PSoft

Nem is számoltam, de ha Nálad is stimmel a dátum...akkor igen.[#kacsint]

PSoft

Volt már ez a nagyon látványos videó előbbre is...
No de miért 6-7-5-...-2-0-1 a számok összerakási sorrendje a csőben?

s7manbs8

1966 körüli csöves szalagos magnót szoktatok boncolni, vettem párat szerelgetni. :)

hostya

s7manbs8

Csak azért írom, hogy hátha lesz itt olya, aki majd tud segíteni is, hallott már a csövekről netán. :)

ANTAL GÁBOR

Van itt olyan korosztály aki " csövezett " is .  Én annó 1965 ben építettem csöves dolgokat 1S4T és 1T4T  alacsony anódfeszültségű csövekkel . Egy nagy kék Perion anódteleppel műkódtettem  ( U = 120V )
 A magnóban ECC83 és ECC85 ös csövek lesznek  ( már ha jól emlékszem )   Az a baj a csövekkel hogy fiókba zárva is tönkre mennek 30 év alatt   ( bediffundál a levegő )
 Persze vannak agyament erősítős ( mottó : Hi Fi ) fickók akik képesek új csöveket beszerezni és legyártatni .  Miskolcon is van egy koma aki csövet próbál gyártani .Voltam az üzemében

A csehek  ( anno Tesla )  elég nagyok benne .  De mostanában  inkább pentódákat gyártanak  ( ha már macerás akkor legyen olyan ami komolyabb kategória )

fn47xk7ei

Tesla... én éppen ma bontottam pár Tesla csövet.[#vigyor3]

PSoft

Nagyon megörültem neki, mikor hosszas rábeszélés után...az enyém lett.[#eljen]
Hatodik kadás...csak egy évvel öregebb nálam.[#vigyor2]

zvw8as45

Én még a elektrón csövekkel keztem a szakmát, mái napig
van a szekrényben néhány darab.Akad még pár szervisz
brozsúr,főleg Csehszlovákiaban árusított elektronika.

g89ketty

Egy cipőben járunk![#pias]