Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

ajpwg6jrn

Nagyfrekis erősítő és nagyfrekis rendszer boncolása.
Durva hogy itt már nincs is vezeték belül, csupán csak a "csövek" belső falán pattognak az elektronok. (Már ha jól tudom.) Elvetemült dolog GHz-es tartományban ilyen szerkezeteket tervezni. Szerintem itt már jobban kell érteni a felületekről való verődésekhez és tükröződésekhez, mint az elektronikához.
Íme pár fotó az egyik boncolásomról, már régen kíváncsi voltam hogy mi is lehet egy ilyen csőszakaszban.

4umhue7vh

Sziasztok! Tudja valaki mi lehetett ez fénykorában? 30-as kúp van benne, középen forgatni lehetett valamin.

4umhue7vh

designr

Komolyabb szerszámmarókhoz van egy maró asztalra szerelhető kiegészítő ..szögben elforgatható feltét..szerintem ez lehetett..a kúppal szemben a hosszirányban állitható támasztócsúcs  hiányzik..olfalt látszik a forgató-osztófej..behajtás helye..szuper 4. tengelynek való..

4umhue7vh

Közben kiderült. Egy Strigon MSU 250-es szerszámmaró tartozéka volt, így nem meglepő hogy egy régebbi beszerzésből adódóan van hozzá tökéletesen illeszkedő szegnyergem  is. Itt készültek a szomszédban.[#nyes]

Az orsó csapágyazása elég faék, 2db ferde hatásvonalú csapágy van benne. CNC fém esztergát akartam belőle, de ahhoz szerintem nem túl jó.

designr

A csapágyazása nem folyamatos üzemre lett készítve..pozicióba állitva martak vele..

4umhue7vh

Állítólag SMS-60-as spirálmaró berendezés a neve, ez alapján foroghatott ez munka közben, csak nem úgy ahogy én szeretném.

zozo

Évek óta rakosgattam egy tele palack öngyújtó töltőt, mert nem jött ki belőle a gáz. Kukába nem dobom, mert még felrobbantom a szemétlerakót PSoft közelében [#kacsint], levegőbe se engedem, mert "ződ vagyok", ezért rakosgattam.

Ma a kezembe akadt egy üres palack, mondom megnézem én már, milyen szelep van ezekben. Kiműtöttem a közepét, aztán leoldalaztam a szelep záróperemét. Mint látjátok, eccerű' mint az alátét, rögtön láttam, hogy az én tele palackomban nem érhet el a furat az átömlő nyílásig.
Utána fúrtam kb. 5 tized mm-t és lőn csoda, működik a szerkezet. Máris tele van gázzal a konyhai gyújtó, a gázos forrasztó, az összes öngyújtóm. Nem robbantottam, ződ' maradtam[#nyes]
Gondoltam megosztom, hátha másnak is van ilyen székletszorulásos beteg palackja.

PSoft

Azért lassan-lassan csak beleég mindenki nemóriájába, hogy én egy...irdatlan szeméthegy tövében lakom. [#eljen]

Egyébként szokott, vagy tud az égni a Te öngyújtó töltő palackod nélkül is.
Olyankor a "zőőődek" alig kapnak levegőt, de aztán gyorsan...el is múlik a légszomjuk.[#nyes]

zozo

Ugyanmár, hol van Tőled még az a hegy... Én is látnám, ha nem lenne köztünk ez a dombocska... Így maximum a szagát élvezhetem, mint anno a jellegzetes füzfői bűzt.
Na, ez mondjuk a balatoni nyaralóvendégeket is el bírta üldözni, ha olyan volt a széljárás.

PSoft

-Közel ötven éve készült, Jászberényben.
-Egyszerű, mint a faék...
-Igen kellemes, klasszikus csengőhanggal jelez.
Illetve, jelzett a mai napig.
Ma nyugdíjaztam, egy panellakás elosztótáblájával együtt.

Még nem tudom mi lesz helyette, de az is lehet...visszakerül a kiselosztó belsejébe.[#kacsint]
Hely van, elférne...az elkövetkező pár évtizedben is.[#vigyor2]

Lacibácsi

Tedd vissza, örök élet, sose fog elromlani[#papakacsint]

svejk

Nem szerették típus volt.
Némelyik alapból szórt annyit, hogy a brummot lehetett hallani, illetve az egyre zavarterheltebb hálózat miatt néha néha megkondult.

Vacakolni kellett a beállításával.

MoparMan

kicsit fel kell tuningolni, letölteni rá egy új csengőhangot, és mehet vissza a helyére [#vigyor]

svejk