Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

jani300

Megnéztem
Fordítva van bekötve a "dióda" ,  tehát az ellentétes polaritást zárja rövidre .
A képen szerepló kivitel , típus , csak a jele szerintem KO , ilyet viszont nem találok egyenlőre .

Csuhás

Akkor ez csak a hegesztő kör kikapcsolásakor az induktív visrosszúgástól védi a kondikat. Egy tárca tirisztort emlegetsz, hol van az, mert nem láttam a fotódon.

jani300

Az utolsó képen az előlapi panel és a trafó közti kockában lehet .
Gondoltam mechanikus kapcsolóra is ,de azt elvetettem ,mert 10 000 A  a max  az egyből összeragadna .

jani300

Ezek talán jobb képek .
Alatta a tisztább piros folt , onnét hiányzik szerintem a töltőkört kapcsoló SSR .
Majd keresek egyet és bízom benne hogy akkor tölti is a kondikat .
A vezérlő feszt azt kiadja rá pár másodpercre addig eljutottam a méregetésben .
De  nem hiszem hogy jó lesz kasznizni , pedig megvan a pisztolya is .

Csuhás

Ha másra nem használod, építs belőle felmágnesező készüléket.

jani300

[#eljen]
Igen , mikor  jobban átnéztem ,nekem is ez volt a második gondolatom .
De ahhoz kell még mágnesező tekercs , az idő rövidségét most nem emlegetném ...
Írtam a plazmavágót máshol , selejteztem egy ötvenest , kocsim  most nincsen , de tegnap reggel akkor mentünk azért hogy hozom az új játékom .
Hát van egy új jóember aki beintett .
Sok embernek fent van már a listáján ,de most én is beírtam első helyre :)

PSoft

Pár hete kaptam egy Fórumtársunktól...

Most kíváncsiskodtam meg, mi is van a szürke, műanyag dobozban.[#kacsint]

szf

Ezt most miért csinálod?
Mi lesz a sorsa?

PSoft

Jahhhh...

A szürke doboz, nincs egyedül.
Van neki egy kicsit nagyobb, szintén szürke tesója is.
Egy köldökzsinórral, össze is lehet/kell őket kötni.
De, annak a belsejére most...nem voltam kíváncsi annyira, hogy ki is bontsam.

Majd...legközelebb.[#vigyor2]

PSoft

Szinte...tudtam![#vigyor2]

Egy alapos takarítás után, megpróbálom "feléleszteni".
Infóim szerint nem lesz nehéz, működő darabként lett nyugdíjazva.

zozo

Megfejtettem, hogy mi lehetett.
Ez egy orosz luxus szálló, online rosszlány hívó rendszere volt.
Kezdők csak megnyomják, hogy hány K-t szeretnének, megadhatják az időpontot is.
Haladók már tudják, hogy 10 lány teljesít szolgálatot,  név szerint választhatnak a 0-9 nyomógombbal.

A felső sor az extra szolgáltatás kiválasztására szolgálhatott.  Hiába, tudnak ezek az oroszok!

Nekem meg csak fényképes emailt küldenek az orosz csajok, hogy én vagyok az esetük, ha nekem is tetszenek, írjak csak vissza...
Mennyivel bonyolultabb így...

2f428kduf

Ez egy, 1 hétre programozható kvarcóra, a hátsó kimenetekre kapcsolja a fázist, oroszul tudni kell!

dtb

Orosz mivoltához képest meglepően kevés motyó van benne, nem erről híresek Szásáék...

PSoft

Én, tudom mit kaptam/fotóztam![#kacsint]

Csak most, nem írtam hozzá részletekbe menő "regényt"...

Idéz...a hátsó kimenetekre kapcsolja a fázist...

Ez szó szerint csak akkor igaz, ha "fázishelyesen" dugod be a dobozt tápláló villásdugót.

Hogy tudni kellene oroszul?...
Nem kell, mint ahogy nem kell angolul se, németül se.
Csak, előnyére válik az embernek ha tud.
Egyébként, szép emlékeim vannak a hajdani oroszórákról.
Ha másért nem is, csinos, fiatal, igen szemrevaló orosztanárnő ült a katedránál.
[#wave]

PSoft

Jahhh...

Ebben nincs "kamu tranzisztor", mint a hetvenes évek Japán zsebrádióiban.[#nyes]
Amikor ez készülhetett, akkor már talán rájött a Szása is hogy hazaviheti, nem jár szibír, vagy főbelövés érte.[#heureka]