Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

PSoft

Gondolom, a "színvilág" még sokunknak ismerős lehet.
Igen jellemző volt a gyártóra/korszakra.
Még eddig, nem vitt rá a "lelkiismeret" a boncolására.
Ez így szép ahogy van...egyben.[#vigyor2]

PSoft

Majd egy hónap eltelte után most jutottam oda, hogy ki kellene már próbálni a készüléket.[#vigyor2]
[#t24p6195#]

Úgy került hozzám, hogy...
-évek óta raktárban volt...nézd át, használni szeretnénk.

Bekapcsolva, semmit nem csinált, csak fent a két műszer közötti zöld jelzőlámpa világított. A kezelőszervekkel, nem tudtam működésre bírni.
Ismét kibontva, kicsit tüzetesebb vizsgálat/mérések következtek.
Két helyen is találtam nekem nemtetszőt, vagy...hibát.

A második képen látható jelfogó az előlapi zöld "I" nyomógomb megnyomásakor kapott ugyan feszültséget, de mechanikusan nem működött.
Szorult a járomvasa, nem tudott meghúzni...
Kis tisztogatás után rendbe is jött.

A harmadik képen jobbra látható Yackley -mA választó- kapcsoló érintkezői igencsak oxidosak voltak, jó nagy,és erősen ingadozó átmeneti ellenállásokkal.
Ő is kapott egy kis tisztogatást, aminek hatására, jelentősen javult az állapota.

Mindezek után, összerakás, bekapcsolás...működik a készülék![#eljen]

PSoft

RJancsi

Ha a golyóbist bekened valami csábító szagú dologgal akár elektromos légyfogónak is jó! [#nyes]

PSoft

Még egy apró visszatérés a nagyfesz generátorhoz...

Korábban egyik fórumtársunkkal beszélgetve, több kérdés is felmerült, többek között a kapcsolása is.

Azóta...megtaláltam a kivonatos gépkönyvét...

PSoft

[#66@svejk]  -nek, az elektronika topik...
[#t47p22012#]-hoz.

Nos, egy Schneider LC1K06-10P7 kontaktor "lelkivilága", kicsit közelebbről.[#kacsint]

svejk

No és mi lesz az utolsó képen a fedél leemelésével? :(
Ott látszik a lényeg!

Ferinek meg mondjad, hogy azonnal szolgáltasson vissza abból az ABB-ből egyet. :)

PSoft

Az érintkezők környéke...
Jól látható az érintkezők zárt kamrás szeparálása,és a jócskán megnövelt kúszóáram utak.

PSoft

Nyugiiii!...[#kacsint]

svejk

Így már oké, köszi! :)

Tényleg elég jól meg van csinálva.

No majd ehhez képest viszonyíthatunk a kétpólusú kismegszakítónál levő megoldásokhoz.

PSoft

Még két kép...
A "bénázós" topik apropójához.
[#t200p42102#]

A tekercs,és a vasmag környéke, az induktív gyűrűkkel.

svejk

S jól látszik -amit írtam anno-, hogy csak a vasmag keresztmetszetének a fele van "begyűrűzve", azaz késleltetve.

PSoft

Most nyúlj be a fiókodba, vegyél elő egy valamilyen hasonló jelfogót, -ha már szóba hoztam az elektronika topikban- mint itt is van.
[#t19p106848#]

Még szét se kell szedned, csak kukucskálj be a polikarbonát sapkája alá.[#kacsint]

svejk

Jól van no!
Relét én sem használok kevert feszültségre a kis kontaktort meg én hoztam fel, de legalább abban már biztosa(bba)k lehetünk.

Ezek után főleg kíváncsi leszek annak a fránya 1 modulos 2 pólusúnak a belsejére.

szf

Ez a típus megfelelő?
Elmentem vettem egyet...