Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

svejk

pbalazs

Az gömbölyűbb volt, nem?

PSoft

[#eljen]

s7manbs8

Minek szedted szét, javítod ?

Kidwick

Személyes átvétel Óbudán, Százhalombattán ill postázásuk előreutalás után megoldható. Vételi szándékot kérem privát üzenetben is jelezni!

fpd0kbd4

Yaskawa VS mini J7  frekvenciaváltók 3 ill. 1 fázisú összehasonlító boncolása!
(mielőtt valaki könnyeket hullatna az áldozatokért, mindkettő IGBT halott volt)
Én csak pár kondenzátorbeli különbséget fedeztem föl. Pl. az 1~ bemenetűnél 1kondit megspóroltak a 120uF 400V-ből. A 3~ bemenetűnél itt 3db 180uF 400V-os van. Szerintem egyébként egyformák a panelok és az IGBT-k is. Ezek tudatában a jövőben én nem félek, a 3 fázisú, 1 fázissal való megtáplálásától.De kíváncsi vagyok a  véleményekre.

ANTAL GÁBOR

Kérem TÖRÖLNi !egy kicsit van csak igazam de az indoklás ROSSZ

fpd0kbd4

Utána néztem. Mindenben igazad van. Összekavartam.A kondik  is  úgy vannak kötve ahogy említed. [#eljen]

simarex

mindkét váltónál a dc kör egyenlő feszültségű nem?

fpd0kbd4

Én is módosítok,mind a kettőben párhuzamosan vannak kötve a kondik

szf

Én kb 20éve kötöm be a frekiváltókat 1 fázisra. Minden olyan készüléket ami nem figyeli a fázisok meglétét. 3*230V direktbe. A 3*400V-os pedig autótrafóval. Ilyen esetből soha semmilyen problémám nem volt.
Biztos vannak ipari hulladékok amik nem bírják/tudják.

simarex

ANTAL GÁBOR

Az utolsó bekezdésem a hibás. Mert ha 3*220V akkor az vonali  vagyis ugyanakkora a csúcsa mint a hazánkban (régebben  volt) 220 fázis feszültségnek . Tehát a két kondi is párhuzamosan lehet kötve . DC busz kb 310V
Azon morfondírozom hogy Japánban milyen a hálózat ? 3*127 fázis aminek a vonalija 220 vagy nincs is csillagpont és az erőművet delta kimenetűnek kell tekinteni?  Régen az oroszoknál 3*127 kontra 220 V volt

Rabb Ferenc

A Wikipedia szerint 100 V 50 Hz és 60 Hz a vonali feszültség

Kelet-Japán 50 Hz (Tokió, Kavaszaki, Szapporo, Jokohama, és Szendai);
Nyugat-Japán 60 Hz (Oszaka, Kiotó, Nagoja, Hirosima)

ANTAL GÁBOR

Vettem pár 3.5kW os Parker frekiváltót ( Sherif töl ) Nos 3*200 V os ak , igencsak gyenge kondi háttérrel.
  ( fejből 6 db 180u  van benne )   No azt nem merem kiterhelni még 2.2Kw ra sem   ( és az egyenirányítót is gyengének érzem )
Tettem eléjük egy előtöltőt egy bika graetz-el   és egy 4700 mikrós kondit ( WV = 450V )
 ( a Dc busz szerencsére ki van vezetve )   Szépen teszik a dolgukat   ( Minthogy az amerikaiak még az előtöltőt is kispórolták , korábban többször leverték a kismegszakítót , mostanában egyszer sem volt ilyen gondom bárhol működtetem őket)