Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

jani300

Nagy cég készíthette .
Okoska megtervezte , eltérni nem nagyon lehetett ...
Gondolom én .
A melós csak nem akar kitolni saját magával .
Egyébként már a kilencven fokot meghaladó törés önmagában is érdekes .

PSoft

Még a '80-as évek közepén/végén is tonnaszám gyártottam pl. "U" típusú öntöttvas szekrényekből erőátviteli elosztószekrényeket.
Gyakorlatilag amíg az EVIG gyártotta őket(talán '82-83?) új tagokból, utána meg a rengeteg bontott, újra hasznosítottból. :)

Nahhh, azokat se volt rókafing TMK-zni.:(
Sokszor, összerakni se volt egyszerű egy 400-630A-ra méretezett, leágazásokkal tele sínrendszert a szűkre szabott belvilágukban.

Különböző szögekben hajtott elköszörült fejű villáskulcsok, hosszított fúrók a sarkokba, sínhajtogató sablonok, meg még mit tudom én már mi nem volt az "arzenálomban" hozzájuk.
Hétköznapi rutin volt összeállítani egy, -a sokszor 3-5 m hosszúra sikeredett- U8-as tagokból összerakott sínszekrényre felépülő elosztórendszert.
De régen volt...:)

vadember

Manapság is kapunk érdekes rajzokat. De úgy vagyok vele, hogy rajzoljon amit gondol, aztán a sínhajlítót úgyis én kezelem.
A végén majd megint lerajzolja a valóságot a "D" tervbe. Az már legalább jó lesz.

Szalai György

Tán, mintha meg is volna különböztetve, hogy:
Terv dokumentáció.
Megvalósulási dokumentáció.

s7manbs8

Boncolom tovább a semlegesből.

Annyit látomk én a kék dobján, hogy az telejsen el van már súrolva a hazsnálattól, tehát nem egy tükörfényesm szerintem az a baja ennek vagy még akár másik dob is, de dobcsere talán megoldaná, ha nem egy nagy költség még talán annyit megérne.

RJancsi

Félre ne érts, nem gondoltam komolyan a Semlegesben az OFF-olást. De Te írtad, hogy atomjaira szeded. [#nyes]
Ha a kékes-zöldes henger nem tükör fényes, akkor az valóban használhatatlan. Ha csak koszos és le lehet mosni akkor OK, de ha karcos (lekopott a félvezető bevonat) akkor kuka. Nem tudom megéri-e cserélni, általában egy új garanciális gép olcsóbb mit egy régiben a fődarab csere. Esetleg ha találsz egy üzemképtelen klónt, amiben nem ez romlott el...

svejk

Mire letakarítaná tönkre is menne a fénytől. :(

RJancsi

Nem olyan háklis az. Amikor a lézer rávilágítja a másolni valót, az sem marad meg örökké, csak amíg ki nem sütik róla a töltést. A céges fénymásolónkban nem henger hanem film volt, az időszakos karbantartásánál a műszerész srác egy IPA-tól tocsogós fehér pamuttal mosta át az összes színt. Utána szinte fotó minőségű színes másolatokat tudott. Egy-két hét alatt aztán elkezdett maszatolni.

s7manbs8

5000-ért látok hozzá komplett toner-t annyit megér  ha kicserélem komplett lehet.

s7manbs8

Ez, ami most benne van, telejsen le van sikálva eredetielg szép sima fényes felület lehetett a szélén látszik, most meg már ahogy a papírt tekeri abban az irányban ki van súrolva az egész felületen. így nem csodálom ha nem tapad, ezt valszeg valami cég dobta ki 2013-ban még ment egyébként, csak gondolom megunták ezt aminőséget, amit már produkált, költeni meg nem akartak volna rá.

PSoft

Vannak még "csudák".[#wow1]

Igazából, már rég "boncolni" kellett volna, de nem lehet...élő szekrény!

Szinte naponta elmegyek mellette, régóta fájt a fogam pár fotóra.:)
Ma is arra jártam, épp ott volt az üzembentartója...megengedte, hogy lefotózzam. Nahhh, nem Őt, hanem a végátemelő szekrényét.:)
(én, az Ő helyébe...nemet mondtam volna)

Szalai György

Hűnahát.
Korához képest, szépen rendben tartott szekrényke. Se egy pókháló, se egy benőtt tarack.
Mindenen felirat, berendezések elhelyezése következetes és kézre álló, vezetékek rendezettek.
Sajnálnám szétbontani. Az utódja lehet, hogy modernebb lesz, de hogy jobb is. . .

Az felétek megszokott, hogy az ,,áll" állapot is világító jelzőlámpával detektált? Nem láttam még ilyet. Sem.

ecp4rs0md

Ez tényleg már a múlt. Úszókapcsolós vezérlés, de ha jól látom nem az igazi szennyezett vizes. Jó kis Flygt 3102-es vagy a 3127-es szivattyú, jó kis gép.

PSoft

Ugye most év eleje...leltárak.

Meg talán a káosz mérséklése is, de ezt nem mondták:)
Fölvették mindkét szivattyút, -többi átemelőknél is- és tételes lista készül a beépített gépekről.
(lesz még egy papír, de ez már csak az én meglátásom)

IdézKorához képest, szépen rendben tartott szekrényke

Muszáj ezeknek rendben lenni, különben...baj van!:)
A mostani felállás szerint, biztos maradnak még jó pár évig ebben a formában.

Nem megszokott felénk sem az álló gépet vizuális jelzéssel detektálni.
A volt kolléga aki úgy tizenéve kidobta a régit,és saját kútfőből készítette az új vezérlést, tett bele.
Ismerem jól, Ő szereti cicomázni a dolgokat.:)

PSoft

A kínai evolúció, kronológiai sorrendbe rakva.
A képen a jobb oldali, a legfrissebb verzió.:)
Kíváncsiságból megkapartam a drótocskát, igazi, galvanizált vörösréz!!![#wow1]