Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

sasi

No meg ez a fülhallgató, mely annak idején nagyon elegánsnak tűnt, de a gyakorlatban kényelmetlen, zajos volt, mert a ruházathoz érve annak zaját felerősítve vitt be a fülbe. Volt hozzá fülkagylóba illő feltét, így hagyományos módon is lehetett használni.

rotaryfun

Hát igen Rózsa Gyuri játékában nem is lehetett csak nyomógombossal :)
Itt egy High end telefon 90' évekből. Nem keverendő össze az évtized közepe körül piacokon megjelent készülékekkel aminek a kézi beszélőjével bármelyik lépcsőházban kaptál vonalat ha telefonálni akartál :)

sasi

Az egyszerűbb vezeték nélküli telefonok 48 MHz környékén működtek és Junoszt  tv alsó csatornáin le lehetett hallgatni...

A képen lévő már 940 MHz környékén működöt. Német gyártmányú hasonló telefonokkal akár 15-20 km távolságot is át lehetett hidalni, persze saját készítésű helix antenna közbeiktatásával, és kvázi optikai rálátás esetén. A posta nem nagyon támogatta ezt a megoldás, előfordult hogy emiatt elvették a vonalat. Ugyan így viszonyultak a digitális adatátvitelhez, még az internet megjelenése előtt.

rotaryfun

Elég nagy távolságot átvitt gyári állapotban ez is, csak eljárt felette az idő. Kisebb vagyon volt az akkori ára :) Emléxem a 80 as évek elején mikor megjelentek a video magnók az ismerőseim közt volt aki 1 évig a teljes fizetését a tartós bérletre költötte, mert venni sem lehetett csak a tartós bérlet lejárta után vehetted meg amit béreltél.

PSoft

Na...miről "mentettem"?:)

Csuhás

MoparMan

MoparMan

gondolom nem bicikliről, mert azt elhoztad volna vele együtt [#vigyor]

PSoft

RJancsi

Becsüld meg, mert 2012-ben felszámolással megszüntették a céget. [#rinya] Így már történelmi ereklyével rendelkezel! [#awink]

szf

Már majdnem lefényképeztem a sajátomat megoldásként.
Nagyon értékes dolgokat tárolok benne[#pias]

PSoft

Szerinted, miért vettem le a MÉH-telepre ítélt szekrényről?:)

RJancsi

Mert így már (plakett nélkül) nem vitték a MÉH telepre? [#nyes]

PSoft

Jöhet az a fotó.

De...nyitott ajtóval![#vigyor]

PSoft

Már az autón volt, mikor utánaléptem.
Csavarhúzó meg ugye...mindig van egy rendes iparos zsebében.[#nyes]