Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

Bicska

No, ilyet látott-e már valaki? Látom a fele barkács, de amúgy gyárinak tűnik, jó nehéz, szval tutti valami kis trafó lehet. [#nemtudom]

Szalai György

Valamikor több laborműszer kiegészítőnek ilyen perforált lemez burkolata volt, csak ráncosfekete.
Szépek voltak.

Bicska

Ahha.. Gondolom fix kábellel volt régen.

Amúgy, ha valaki gyűjtené az ilyet, szívesen odaadom..

PSoft

Ma volt kis időm "játszani" inkább csak, a magam megnyugtatására...:)

[#t200p39457#]

Régi dolgok, régi emlékek, az emlékezet meg ugye kopó/fogyó, el, meg össze mosódó valami.
Ez esetben azonban, nem.:)

A régi, keverőtárcsás HAJDU mosógépek IMI motorja, ami az adattáblája szerint egyfázisú, üzemi kondenzátoros motor.
A valóságban viszont, a motor háromfázisú, szimmetrikus, 120 fokos tekercseléssel készült, négypólusú kivitelben.

Az összes Mari, meg Juli-néni,(teljesen tudatlanul) így használta őket...évtizedeken keresztül.[#nyes]

PSoft

A másik motor, amit ott emlegettem...

A régi, NDK-s "villanyírógépek" hajtómotorja.
Kicsi, maroknyi motor...
Az adattáblája szerint, Ő is 220/125V-os, egyfázisú motor, 220V-on, egy 4uF-os 300V-os állandó üzemű kondenzátorral szerelve.

A valóságban viszont, Ő is egy háromfázisú, szimmetrikus, 120 fokos tekercseléssel készült, négypólusú motor.

PSoft

És akkor, legyen itt harmadiknak, bónuszként...

Egy szintén elektromos írógépből származó motor.
Őt, az oroszok konstruálták, valamikor a '80-as évek elején.:)
A ráfestett adatok szerint, Ő is egyfázisú motor,és egy 4uF-os állandó üzemű kondenzátorral késztethető forgásra.
Szétszedve az is kiderül róla, hogy Ő egy kétpólusú motor, szintén  háromfázisú, szimmetrikus, 120 fokos tekercseléssel.

VViktor

Nincs neked egy normális motorod? :D  Ami mindenkinek megfelel? :p [#eplus2]

PSoft

Dehogy nincs!
Jó pár darab van még, ezen hármon kívül is, ami "normálisnak" mondható.[#nyes]

jani300

Látom azért Te is kiállsz az igazadért ... :)

jani300

Meg hogy kis szakma is legyen benne , gondolom egy sincsen deltába kötve .
Csillagban szerintem jobban "teljesítenek" , de nem tudom megindokolni szakszerűen miért , csak "érzem " .

szf

PSoft-nak nem igaza volt, hanem tájékozott.
Fizikai valóságban találkozott azokkal az eszközökkel amik nem léteznek. [#eplus2]

Csuhás

Hű de kacifántos egy motor! Percekig néztem mire megértettem mi forog és mi áll és hova mennek a vezetékek.

PSoft

Nézd csak meg az [5831] első képét!:)

jani300

Ezek szerint még nem találkoztál ilyen kifordított rendszerű padlócsiszoló motorral . Az még csak nem is ilyen nudli teljesítményű.
Kinézem belőle hogy perceken belőle tesz fel róla képet :)

jani300

Na jóvan ám ....
Eh biztosan  dupla szállal tekerték [#csodalk]  :)