Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

PSoft

Nem pont Neked címezve, de...

Tudja valaki, hogy a higany hosszú távon hogy viselkedik a példa kedvéért egy lezárt acél "tárolóedényben"?
Előbb eszi meg a korrózió az acélt kívülről, vagy esetleg...fordítva?
A hosszú távon, több évtizedet értek.

designr

Befőttes üvegben tartom..némi vizzel a tetején..

7cim5mm0

Szép feladat, de azért nem lehetetlen.
De ne felejtsük el, hogy amikor ezt tervezték még más világ volt, akkoriban egy 10 mérnököt foglalkoztató tervezőiroda kicsinek számított.
Nem ez a rohanás, kapkodásvolt, rászánták az időt, és a fáradtságot.

Egyik, hogy a tervezőknek volt idejük átgondolni mindent, mert nem tegnapra kellett, lehetőleg 0 költség mellett.
A másik, hogy a felszerszámozás sem két perc volt, és utána legalább 20 évig gyártottak, változtatás nélkül. :)

A szerszámtervezés volt az igazán szép feladat ezekhez.

A CAD/CAM programok nem gondolkodnak senki helyett. Gondolkodni pedig szabad, így amit 3D-ben meg lehet oldani, azt papíron se lehetetlen, csak több idő kell hozzá, szerintem ennyi. :)

zozo

Mindezek mellett a mechanikus alkatrészeket csak le kellett másolni, mert a nők agya is ilyenekkel működik [#nyes][#nyes][#nyes]

empé13

Én is hasonló módon tartom.

Hogy lehetne megszabadulni tőle? (A kénporon kívül.)

jani300

Megnéztem ,eddig még nem tört el a higanykapcsoló .
De ha valaki megszabadítana a gondtól ,szívesen neki adom :)
Postázni nem merem .

zozo

Én is néha megnézem, nem vertem-e véletlenül le a felső polcról a higanyos bojlerkapcsolót :)
Egy gyűjtő fórumtársunk ígérte, hogy beugrik érte, ha erre jár, de hát 2 éve nem jár erre...
Ha véletlenül olvassa, szeretettel várom még mindig :)

svejk

Van már vagy két éve, hogy nem voltam a zsibin/KGST-n, lengyelpiacon ki hogy ismeri.
(nem szeretek kijárni mert az értékes cuccok már úgy is elkelnek hajnalban, no meg az árusok...)

Ma a nejem kicsalt, először gondoltam megvárom az autóban, de olyan jó idő kerekedett, hogy csak elkezdtem én is róni a köröket.

Nohát 3 db-ot is láttam a napokban kitárgyalt mechanikus osztó/szorzó gépből, TRIUMPHATOR márkával.
6500-15000 Ft-ig voltak beárazva...

A nejem csak nem jelentkezett így lassítottam a körökön és bizony jobban szemügyre véve a lomokat de sok mindenről halovány elképzelésem sem volt, hogy mi lehetett, mire használták. :(

Egy helyen aztán szemlátomást egy rádióamatőr hagyatékot árult egy ember. Volt ott egy CI-94-es szkóp gyári dobozában, tartozékaival, papírjaival szerintem még használva sem volt. '90 áprilisában gyártódott és Moszkvában lett vásárolva.
No ennek nem bírtam ellenállni megvettem.
Működik tökéletesen de azért már elszoktam ezektől kissé.

PSoft

"No ennek nem bírtam ellenállni megvettem."

Hehehhh.:)

Ismerős érzés.[#nyes]

Mai szerzemény...
Fasza kis 250x250 mm-es, 300W-os fűtőlap van benne.(és itt jön az idézett mondatod):)

No...
Mi a tervem vele?:)

svejk

Azt sejtem mi lesz, de  mi volt?

PSoft

Azt, én is csak sejtem a hatalmas nyelvismeretemmel.:)

Jahhh...

Meg még belealkudtam ezt a csokornyi, méteres BNC-t is.
Ezek pont kelleni fognak a hetekben.:)

RJancsi

Ha hinni lehet a hirdetéseknek: vízágyfűtés.

PSoft

Igen, én is ezt hámoztam ki a hirdetésekből.
No, nálam...nem vízágyat fog fűteni.:)

PSoft

Lehet nem is itt, hanem a legújabb sütetű, "KÜTYÜ" topikban volna a helye...[#nemtudom][#nyes]

Egy "ötletes":)villanyász "segédeszköz".
No de, mire,és mikor is használ(t) egy villanyász ilyen szerkentyűt?:)

Rabb Ferenc

Gondolom akkor, ha túl gyorsan fogytak a porcelán biztik. Egyet félretett az átadásra, az utolsó előttiből pedig "megalkotta" a villanyász "ÖRÖK ÉLET" gombot.

Még mielőtt azt a számítógépes hülyegyerek játékok alkalmazták volna [#vigyor2]