Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

szf

Természetesen Svejké az elsőbbség.

szf

Igen láttam már. Szeretem ezeket a csöves berendezéseket.
Gondoltam, hogy nem kotyavetye.
Ajándék?[#nemtudom]

Szalai György

Ez szerint Mihálynak volt igaza. A menetes alkatrész egy gyorsulás érzékelőnek néz ki. Vagyis rezgést figyelt a készülék.
Mivel a képernyő nem kalibrált, mérésre nem adott lehetőséget, csak valami tájékoztatásra. Arra esetleg megfelelhetett volna egy varázsszem is, jóval egyszerűbb kiegészítő elektronikával.
Minek bonyolították így el? Lehetett más funkciója is, amit még nem látunk?

svejk

Eh.., ezek után vigye aki akarja, így lelőtt poénnal már érdektelen számomra.
Add oda nyugodtan Szf-nek.

Egyébként valószínűleg piezo lehet az érzékelőben.
Az csúnya folt meg általában attól szokott lenni, hogy nem jó a kikapcsoláskori csőlezárás és akkor ég be a fénypor.

b4nm7gjvr

No a minap láttam a Vaterán régi zsilettpenge-élezőt. Vajon az itt jelenlévők közül használta valaki eme csodás szerkezetet?

Egy gif a működéséről:

PSoft

Hogy használta-e, azt nem tudom...
De, Szalai kolléga mutatott egy ugyanilyen szerkezetet nekünk, még az idei tavasz hajnalán.:)
[#t24p5490#]

Aztán, utána mások is "túrtak" az arzenáljukban hasonlókat,(pld. @RJancsi)és...meg is mutatták itt a topikban.[#nezze]
[#t24p5493#]

b4nm7gjvr

Ó köszönöm, nem olvastam anno. De most 2 oldalnál is ott ragadtam...Köszönöm. [#worship]

thayscj6c

Szalai György

Nem használtam.
Annak is nagyon örültem, hogy a dabasi figaró kivette a vitrinjéből és megengedte, hogy lefényképezhessem.
Nagy becsben tartja, mint a régi borbély idők relikviáját.
Neki szinte "még legénytoll sem pehelyzik állán".

PSoft

Valóban, hisz írtad is akkor...

"Csak a fotózását engedte meg a gazda, a kibelezését nem...Azután szépen visszatette a borbélyműhely vitrinébe, a kortársai közé."

PSoft

Itt viszont...

Megengedte a gazda a "kibelezést". Sőt, egyértelmű utasítást kaptam rá.(magamtól):)

PSoft

Folytatás...

PSoft

PSoft

Tetszik a csapágyazása...

PSoft

Most meg...

Össze kéne rakni.[#vigyor2]