Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

Egy  tankörtársammal csináltunk egy kalózrádiót az egyetemen . Magnóról nyomtuk a Beatles számokat  ( 1970 )  Egyszer aztán megjelent egy parancsnoki UAZ  bemérőkocsi ( különféle antennákkal ) . Rohantunk és csípőfogóval" szereltük" szét az adót ..
Megúsztuk ... nem találtak meg bennünket

zozo

Hát igen, hamar kirúgták az oskolából az embert annak idején :)  Ráadásul nekem még "priuszom" is volt, 14 éves koromból, kútból ki-vasmacskázott fegyver eladás miatt :)

No, az offon túl, előkerítettem a papír tekerő egységet, ennyi van meg a szerkezetből, ha valaki gyűjti, vagy hasznosítja, nagyon szívesen elajándékozom.

2f428kduf

Ez igaz. Engem is úgy kirúgtak Veszprémből, az instabil vegyületek iránti túlzott érdeklődésem miatt. Hiába mondtam a Rektor Úrnak: nem tudnának használni egy pasast aki a farakás mögött salétromsavat gyártott(töményet!)? Fiam ez politika! jött a válasz.

PSoft

Ezekből van...rengeteg.:)

De ahogy látom, ezek Neked nem felelnek meg.:(
A perforáció, mindkét oldalon 5 mm-es osztású, ~2 mm-es lyukakkal.
A tekercs(ek) szélessége 110 mm.

RJancsi

[#rinya][#rinya][#rinya]
Azért köszi, hogy megnézted! [#wave]

s7manbs8

Ennek be volt állva a szivattyú része, meg a kondija nulla volt csere után mindjárt megtáltosodott.

ORCA17

Pár kép a KLINGER MD4 MC4 FOUR AXIS MOTOR CONTROLLER DRIVER SET elektromos paneljeiről ELEKTRON kollégának.
Hogy mi ez, azt tudom, de hogy hogyan működik, az már legyen az dolga[#fejvakaras]
Nem a legjobban sikerült képek(behalt a fotómasinám), ezzel a tablettel nehézkes bánni - telefonnak, fényképezőgépnek nagy, számítógépnek meg kicsi.

... egy olyan világban, ahol bármi lehetsz, légy kedves!

s7manbs8

Köszönöm, megtekintem.

s7manbs8

A nagy IC-k mik ? Typusuk a képen semmi nem látszik iylen infó, a meghajtó panel az gondolom nincs a panelek közt már a motor dirver IC vagy egyébbel megoldott rész, aminek én nézem az maga a logika illtve valami mini computes RAM-mal, EPROM-mal stb. Meg ki bemenetek címző logika talán, ilyesmire tippelek.

ORCA17

Ez csak a kontroll egység.  Nekem csak ez van meg. A motor meghajtó rész az másik dobozban van.
... egy olyan világban, ahol bármi lehetsz, légy kedves!

s7manbs8

Akkor jól sejtettem, jó sok IC volt régebben mindenben. :)

sasi

Kutakodás közben előkerült néhány retro dolog, mint pl. az alábbi ,,tömegpusztító fegyver".

sasi

További retro:
Aki ilyen dolgot használt, az már megette a kenyere javát...

Szalai György

Itt szokták feltenni a találós kérdéseket?

Találóztam egy ilyen készülékrészt.
Kérdés, hogy mi ez, mire való, vagy milyen gépnek a micsodája?

Több felé szögben billenthető és egy irányban lineárisan is állítható. Tetszik, az állapota is jóságos.
Felül valami leszorító szerkezet van rajta.

Csuhás

Nekem leginkább valami szerszámélező gépre való befogónak tűnik. Esztergakések, vésők, hasonlók élezésére.