Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

PSoft

Az ki van csukva, mert olyan...nem is van![#nevetes1]

happisusu

Határőr alapkiképzés ,
késübb 3 naponta őrszolgálat, ahol az egyéni vegyi védőfelszerelés a derekán fityegett az embernek
Az a táska amit divat volt és " szimat szatyornak" is becézték

PSoft

Még mindig nem tudom hogy olvastad ki a képekből amit írtál, de...hiszek neked!:)

Az ötletemre valaki, pro...kontra?

ebalint

Ideig-óráig jó lehet, de korrekt módon ezt előre nem lehet meghatározni.

A Nitrónál rendszeresített betétek megfelelő körülmények között 20-30 percre voltak hivatalosan haszálhatók.

Ki milyen szaporán vette a levegőt...

PSoft

Köszönöm.[#worship]

Gondoltam, hogy egy vegyész ember erre tud érdemben is mondani valamit.
Amúgy, ha azt mondja a szűrő, hogy..."elég"!
Akkor, mi van?(az én gondolatomra/ötletemre vetítve)
Telítődik a töltet,és szűrés nélkül átengedi a cuccot?
Vagy...
Fizikailag "eltömődik/eldugul,és át sem engedi a cuccot?

Nyilván én gondolatban, nem csak 20-30 perc "üzemidőre" szánnám őket.

designr

A mezei páraelszívókhoz is lehet kapni aktívszenes szűrőt.
Azt használjuk ha nem kidobjuk,hanem visszakevertetjük a levegőt.
Ennek a kis gázálarc szűrőnek a mintájára készíts egy nagyobbat.Aktiv szenet lehet kapni nem olcsó,de te lehet tudsz okosba..
Azt néha cserélgetve szerintem azt a kis füstöt megfogja.

Szalai György

"Ha a lézertől jövő, füstös/szagos/koromszemcsés? levegőt átnyomatnám rajta(rajtuk), milyen gyorsan "tömődne el, vagy telítődne" a töltet?"

Az ilyen szemcsés aktívszén szűrő veszélye, hogy ha telítődött a szénszemcsék felülete, akkor már nem köt meg semmit, viszont a szemcsék közötti réseken átáramlik a kátékonyság.
És mire észreveszed, hogy telítődött. . . Nyekk.
Ezért hajítottam ki a szenet az akvárium szűrőmből.
A szénmonoxidot a szén újkorában sem szűri ki.

Hogy milyen gyorsan. . . Az ugye az egységnyi idő alatti mocsokmennyiség és minőség függvénye.
Hosszíthatnád az aktív életét, ha előszűrnéd a füstöt. Kiszednéd előbb a kátrányt, meg a durva porokat és csak a finom füstöcske terhelné a szenet.
Az már egy komplex, több fokozatú szűrő volna, amiben csak az utolsó fokozat az aktív szén.

sasi

PSoft

Falusi gyerekként, eddig se irritált különösen a fa, vagy épp a tavaszi/őszi, kerti "gazégetés" füstje sem.:)

Amikor esetenként épp kormos a kazán, vagy a kémény, ugye...annak is lehet/van "szaga" a műhelyben.
(amíg, ki nem nyitom az ajtót):)
Tudom, a műanyagoknak is van "szaga" a lézer alatt.
De pl. a plexi illatát, kifejezetten...kedvelem.
(ez, komoly!)

Nem vagyok én olyan finnyás orrú fickó, más meg...úgy se szagolgatja.:)

Ki van vezetve a lézer "füstcsöve" a műhelyből...
Ötlet szinten vetődött fel ez a kérdés.

Az apropója?
Ma került a kezembe több tíz db. a képeken látható gázálarc szűrőbetétekből, aztán...beindult a fantáziám.:)

szf

És,ha vízbe folytanád a füstöt?

PSoft

"...de te lehet tudsz okosba.."

Honnan tudod?[#nevetes1]

Ha akarom, van/lesz ilyenem ventilátorostul, kurblistul.
Kicsit nagyobb a töltete, mint a lentebb mutatottnak.:)

Szalai György

A kettő között, esetleg valami praktikus méret?
Én már megettem az első lépéseket az ügyben. Kiürítettem a hordócskákat.
Persze akadt hozzá segítségem is. [#vigyor2]

designr

Valahogy sejtettem.
Látom már hiányzik is a képen a közelebbi billenőzsalu alatti váltó 3 szűrője..
Aktív széenet árulnak nagy kiszerelésben.
Mi vízkezeléshez használjuk.Forditott ozmózisos kezelés előtt ezzel klórmentesitünk.
200L töltetet évente cseréljük.
De a kis házi vízszűrők is ezzel működnek.
Aki fúrt kútból használ vizet ,annak érdemes.

keri

Én egy hétig dolgoztam műgyantával zárt térben 3M-es gázálarccal aminek sokkal kisebb a töltete.
Maszk nélkül nem lehetett megmaradni, maszkkal meg semmit nem lehetett érezni a rohadt büdös gyantából.
Persze nyilván a koncentrációtól függ, de szerintem elég sokáig jók, főleg ilyen kis terhelésnél mint a lézered füstje.

kaqkk007

Mi lenne ha egyszerűen vízen buborékoltatnád át  " a lézertől jövő, füstös/szagos/koromszemcsés? levegőt" ? a víz leköti a széndioxidot a szénmonoxidot a legtöbb gázt is viszonylag jól "oldja" kormot is megfogja. Valamikor régesrégen azt mondta a kémia tanárom hogy a víz a legjobb oldószer ...