Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

PSoft

Ha lesz kis időm, csinálok egy mérés(°C) sorozatot a "lézerpöttyössel".

Leveszem a táp sapkáját, ventilátorostul...
Nyomok neki pl. egy 100x100-as négyzetet telibe gravírozva, full powerrel(50W).
Aztán, "x" idő múlva mérem a ...hol(miket) mérjek?

svejk

PSoft

Akko majd...nem írom le miket mértem.[#crazya]

PSoft

PSoft

PSoft

Talán, páran még emlékszenek rá...

Fiatal korom, :) egyik legkedvesebb játékának a fő tartozéka volt.
A játék rengeteg eleméből, ma már csak ez porosodik egyik polcomon.

jani300

Pont ez a része nem volt meg ...
Úgy csináltatott anyukám e helyett , de működött .
HO méretű volt az enyém [#wave]

szf

Jelentem nekem is van ![#kacsint]

zozo

Nekem az első kedves trafóm egy 3/5/8 V-os fekete csengőreduktor volt, amit ha jól emlékszem 6 Ft-ért vettem a boltban. Csak hát nem akarta mozgatni a fémépítős (szárnyas) motoromat. Így hát a jó kis fémdobozos zseblámpát működtette a takaró alatt :)

Aztán lett egy ilyenem nekem is. Micsoda királyság volt! Működött vele a motoros fémépítő darum, emelt és süllyesztett is. A vonat meg csak hab volt a tortára :)

RJancsi

Az enyém régebbi. [#integet2] Sajnos gyári számot nem találok rajta, így nem tudom mikor gyárthatták...

PSoft

Oóóóóhhh!

A...csengőreduktor!
'anno azon nem kevés készülékek egyike volt, amelyet szinte sose arra használtuk, amire gyártották.[#nevetes1]
Hiába sütötte a gyártó bakelitba, hogy "csak csengő...".
A vadész kutyán a vészféket is ilyen táplálta.[#nevetes1]
No meg, a fürdőszobai lámpánál hogy..."csak borotva...
Persze...csak borotva. Hehehhh!

ANTAL GÁBOR

Béla!  Pont azon gondolkodtam hogy lemegyek a pincébe és hosszas keresés után előveszek egy csengőreduktort  és posztolom
 A lustaság és te győztél . Fantasztikus hogy mi mindenre használtam annó ... ( keressek  "Ezermesterkedés   tranzisztorokkal "    füzeteket ? )

sasi

Gábor, erre gondoltál? [#smile]

ANTAL GÁBOR

Igen  ! neked hány füzeted van ?

PSoft

Nem csak mi "amatőrök" barkácsoltunk" vele dolgokat.:)
Még a nyolcvanas években is volt szerencsém gyári magyar műszerhez, amelynek a tápjában csengőreduktor volt beépítve.
Igaz, bakelit tok nélkül, a nyákon vágott ablakba bilincselve,  de csengőreduktor trafó volt.

Hogy, hogy passzolnak a lépések egymáshoz...:)

Ma délután, egy régi-régi hőelemes hőfokszabályozó dobozába kukkantottam bele.

Régóta nálam az "ajándék"...ma épp szem előtt volt.
Kíváncsiságból levettem a hátulját,és lám-lám, belül az oldallemezére csavarozva, ott lapul a csengőreduktor.
visrosszaktam a hátlapot, majd ide ültem a gép elé.

Pörgetem a topikot...olvasom @zozo postját a csengőreduktorról.:)

Visszamentem a műhelybe, kivettem a reduktort a bádogdobozból,és a markomba tartva, csináltam pár fotót róla.

A hőfokszabályozóról, most csak három képet mutatok...
(terveim szerint majd, egy következő boncolás témája lesz, több képpel)
Biztos Te is rá fogsz ismerni, meg a volt gazdája, az ajándékozó is.:)
(Ő is itt van, az előbb postolt is):)