Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Ha olcsón eladod még tudnám is használni, mert ez praktikusabb mint a mostani befogóm.

g89ketty

Ne sajnáld a Csuhás-tól![#integet2]

fpd0kbd4

A találós kérdés egy fórumos pirospontért,hogy milyen szerkezet van szétbontva a képeken.Fél pirospontért lehet kérni egy eredeti állapotú képet típustáblával(de így már túl egyszerű) A privát kérdésem pedig az lenne,hogy az eredeti fölhasználási területen kívül,"hobby háztartásban" használható-e valamire,vagy csak alkatrészbánya?

Csuhás

Csak alkatrészbánya. Szerintem vagy ABS vagy automata váltó vezérlő szeleptömb.

fpd0kbd4

Nem szeleptömb. Azok a kiálló rudak félrevezettek.

GG

Szigoruan a pirospontert: Jungeinrich tip. villastargi vezerlo. Es mire lehet hasznalni? Celszeruen egy villastargoncaba. Viszket az ember tenyere, ha egy AC servo vezerlot lat, a logikai vezerles megertese es a felhasznalhatosaga lehet kerdeses. Ha a FET-ek meg jok, es kitermeled belole, abbol meg barmi lehet.

fpd0kbd4

A pirospont a Tiéd! Minden igaz amit írtál. A teljesség kedvéért csatolom a "segítség képet". Említsük meg,hogy egy DC betáp AC 3 fázis kimenetű motorvezérlés.

Csuhás

Egy forgócsúcsot szedtem szét hogy kipucoljam, és rácsodálkoztam a benne talált csapágyra.
Elsőre csak picit fura, hiányzik a golyókosár.
De jobban megnézve a második képen 3 óránál ott figyel egy kisebb! golyó.
Körbenézve látszik hogy a külső gyűrű osztott amit három karika fog össze. Belül pedig két sor nagy golyó és köztük egy sor kisebb golyó alkotja a csapágyat.

Ilyennel még nem találkoztam, neten sem találtam, és nem is tudom milyen előnyei vannak az ilyen kialakításnak.

RJancsi

A DRP honlapja elég szegényes, a termék listánál nem találtam ilyen "spacer ball" csapágyat. De más gyártónak van ilyen, kifejezetten precíziós főorsókhoz.

svejk

Tanulságos, köszönöm mindkettőtöknek!

PSoft

@Csuhás fórumtársunk, mérlegcellát keresett tegnap a másik topikban.
[#t193p8399#]

Ott írta...
"A konyhai eszközökben nem tudom mi van, szóval az lehet hogy jó nekem."......."Ami biztosan nem jó az a mindenhol kapható hasáb kivitel "nyolcas" alakú furattal."

Hát...igen!:(:(
Ma megbontottam úgy négy, különböző gyártótól származó konyhai mérleget.
Mindegyikben azt a típusú cellát találtam, ami sajnos...nem jó Csuhásnak.:(

Az egyik megbontott típus belsejéről azért, készítettem pár fotót...
(úgy is régen "mutogattam" már itt a boncolós-ban):)

Szalai György

Ráadásul ez nem is nyúlásmérő bélyegekkel mér, hanem kapacitiv an?

vadember

Ezt felismeri valaki, hogy mi lehet?

PSoft

Visszamentem a műhelybe...

Úgy is...sok volt a "kacat", jelentem...eggyel kevesebb lett.[#eljen]
(most meg...lett egy fasza, furatos alu hasábom, ami eddig is volt, csak nem tudtam róla)[#nevetes1]
Ez viszont, kisebb helyet foglal...mint a mérleg.:)

A kapacitiv cella...kicsit "közelebbről" nézve.:)

PSoft

Te tudod, csak..."közvéleménykutatsz"?
Vagy...Te sem?[#nemtudom]

Sejtésem van.:)