Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

PSoft

"...ha túl gyorsan fogytak a porcelán biztik."

Idáig, ok!:)
No de miért fogytak gyorsan, főleg a 'ződek, pirosak?

szf

Zárlatos esetek keresésére.
Kiskoromba kötelező felszerelés volt a próbalámpával együtt.
Ha nem voltak ezek ez eszközök akkor véső volt a neved.

szf

zöld 6-os
piros 10-es
-indult a terménydaráló
-nyári konyha csupasz légkábele összeért a szélben
-vasaló kábelének szigetelése

PSoft

jani300

Árokban , hogyan állapítod meg csavarhúzóval ,egy földkábelről hogy él e ?

PSoft

Nem nagy kunszt...:)
Én, megmondom az áram irányát is.[#wink]

jani300

Hát azt kifelejtettem hogy még egy kalapács is szükséges .
Akkor pont nem voltam ott amikor a jóember talált egy élő kábelt ,és beleverte a csavarhúzót :)

Rabb Ferenc

Csakhogy a topik címénél maradjunk...azt hiszem, ezt nevezik élve boncolásnak.

jani300

Nem én találtam ki ,nem is alkalmaztam , de igaz hogy csinálták . Meg még más marhaságokat is :(
Ez ugrott be a zárlat keresésről :)

dtb

Jó pár éve, még az előző cégemnél történt. Kint voltunk mindentől távol, egy elhagyott ipartelepen, itt volt a raktárunk. Egy nap elment minden áram. Megyek a nagyfesz trafóházba, eldobált szerszámok, égett szag, de sehol senki.
Bent a helységben egymással szemben voltak a kapcsolószekrények, namost az egyik ilyen szekrény nyitva volt, a vele szemben levő szekrényen pedig egy jól kivehető sziluett volt látható, mint a rajzfilmekben... Az együgyü lakatos elemér a nagyfeszültségű szekrényből áram alatt vette ki az olvadóbetétet, azt, amelyik úgy néz ki, mint a régi vasalók. Az ón, vagy mi a fene van benne szinte berobbant, szétröccsent mndenfelé, beboritotta azt a szerencsétlen hülyét is. Tölönk még elszaladt, de egy órán belül bevitték a megyei kórházba, olyan szúlyos égési sérülései voltak. A rendőrők már eleve a kórházba mentek érte.
Csak az olvadóbetétekről jutott eszembe...

jani300

Az már szekunder lehetett , a vasaló az csak a nyele .
Ha csak a tíz Kv ot is szedi ki nem igen szalad már szegény sehová .
Kapcsolni is csak úgy egészséges hogy a másik cella csukott ajtaja előtt áll az ember .

dtb

Hidd el, túlélte. Rendőrségi, bírósági ügy lett belőle, de végül felmentették. Ők teljesen abban a tudatban voltak, hogy már nem üzemel a trafóház. A csavarhúzót (illetve ami megmaradt belőle) el kellett volna tenni emlékbe. :-)

fn47xk7ei

Biztos , hogy nagyfeszültségű szekrény volt ? Már csak az olvadó betét és a "vasaló" miatt kérdezem . Nekem az egyik sógorom villanyszerelő és ő is terhelés alatt vette ki az olvadó betétet de az 400 V-os volt 100 valahány amperes és csak a műanyag szemüveg kerete olvadt az arcára .Elég rövid kórházi kezeléssel megúszta az atomvillanást .

fn47xk7ei

Óhhhh.. bocs a hülye kérdésért (az első mondat ). Ne vedd figyelembe , egész éjszaka nem aludtam . [#worship]

jani300

"A 3...35 kV-os hálózatokat a gyakorlati szóhasználatban középfeszültségű hálózatoknak szokás nevezni."
Nehogy sértésnek vegye valaki , de rosszul lettem volna ha ezt nem másolom be  :)
De a vasaló (NKI fogó) 400 V on  használatos .
Nincsen egyébként jelentősége , csak birizgál a dolog .