Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

kg0sy39yf

Hátha megúsznám felfüggesztettel (100évre)!
(Első alkalom, talán enyhítő körülmény!)[#eplus2]

designr

A terv egy süllyeszthető asztal volt..ezzel a magasabb munkadarabok is megmunkálhatók.Láttunk már kézi emelésűben hasonlót.Szinkron nem annyira fontos,viszont a végén a pontos beállitás,plussz rögzités igen.

kg0sy39yf

Sima volt a vissza út, bár kicsit szaporább meg a lasitás is olyan cnc-s volt!!!
Végállásig nem mertem vissza engedni teherrel! :D

remrendes

Vannak eleg durva darabok. En most akarok rendelni 8kN-os Hiwint, de ez meg csak kozep kategoria.

000000000

"De nem tudom hol a határ."
Én a helyedben kihagytam volna ezt a feszegetést, inkább osztottam szoroztam volna csak úgy nagyjából:
Fmax ~=Pmax /v*hatásfok= 460/0.012*0.18=6900 N

Mint kiderült, még volt benne tartalék szegényben, bár a gyártó jogosan megmondta, 1800 a határ a biztonsági tényezők, eredő konstrukciós terhelhetőség, élettartam figyelembevételével.

kg0sy39yf

Nem tudom mágneses motor -e annyira nem bontottam le!
(bár valószínesíthetően igen, de nem 100%)
A megjegyzést viccnek szántam! Meg IRIGYKEDÉS-nek![#bee1]

De tény nagyon aranyos darabok!
Teljesen beléjük szerettem!
Rengeteg fajta megoldás létezik belőlük ettől a gyártótól, ez viszont nem tudom ez minek az alkatrésze volt, de eddig ez a legérdekesebb Actuator amivel találkoztam.

Na meg az a patika állapot kívül és pláne belül!
Precíz szép kivitelezés. (Tuti NEM kínai alkatrészek!)

kg0sy39yf

Rendben-rendben.
De nem a gyártó tanácsa érdekelt.

Én még az a kategória vagyok aki a LADA-nevű csodagéppel, az elmúlt rendszerben haza vitte a 10 mázsa cementet a TÜZÉP-ről egy-szuszra. (akkor még vagányságból! vagy lustaságból!)
Kibírta? Simán! Pedig a gyári norma szerint.......

Engem az érdekelt mi a fizikai határa.
És hogy miért?:
Mert megtehetem!
Mert érdekelt!
Mert más vagyok!
Mert amúgy most min hüledeznénk!
[#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1]

fn47xk7ei

Én is sokat gondolkodtam rajta mi a fenére tudnám felhasználni értelmesen mert nekem is nagyon tetszett a masszív megvezetése de értelmeset nem tudtam kitalálni - én inkább mint láttad a pneumatikus cuccokat szoktam átalakítani meg ugye azok jóval kisebb méretűek .

000000000

Ja mint az asszony is elment parkettát nézni.
Szerencsétlen 2-es golfba bepakoltatta az 50m2 bambuszparkettát meg a csempét is ami kellett.
Aztán a gép úgy csúszott haza a hasán mint egy csiga.
Még jó hogy előtte cseréltem a lengéscsillapítókat. [#szomoru1]

kg0sy39yf

Legalább mi értjük miért jó ez az 500kg TESZT!
:D :D :D
Ha gyenge lett volna meg se mozdítja, ha összeszakad akkor csesszék meg a Német mérnők urak!
Általában úgy vannak tervezve a motor nem bír többet mint a mechanika, fordított esetben nagy gáz volna!

000000000

Látom te is olyan vagy mint én, amit le lehet tesztelni azt le is teszteled lesz ami lesz ! [#nevetes1]
Nekem már olvadt össze golyós orsó de nem bántam meg mert kiesett a gyenge láncszem.
Hulljon a férgese ! [#vigyor1]

ra8nsmk6w

Ugyanezt én is megtettem, igaz csempével és járó lappal. Az eredménye az lett, hogy a kormány 30 fokkal a váltó 15 fokkal tért el az eredeti állapothoz képest. Az 1500 zsiguli 10cm lett alacsonyabb. Inkább egy 2 világháborús harckocsira emlékeztetett, de az épitkezést végig birta.

Motoros

OFF:
A szomszédom 1970 táján megszerzett vagy megtalált egy-...akkoriban még előfordult, hogy udvarokban, itt-ott "porosodtak" ilyesmik....- II Vh -ból ittmaradt oldalkocsis BMV-t, amin akár 4-6 zsák cementet is hazavitt a TÜZÉP telepről. Ezidőtájt még egy zsák cement 50 kilót nyomott, nem úgy mint most az EURO szabványos nőknek való cement ami 25 kiló.
De erről meg az jut eszembe, hogy akkoriban az utcánkban lakó Raczkó néni a szamaras kordéján hordta ki az 50 kilós zsákokat az építkezésekre, hogy a népes kis családját eltartsa, miközben férjuram a hasát vakarászta.
Sok minden megváltozott azóta, a nők is meg a cement is.[#nemtudom]

ywathzay

-OFF-
Mi az a 6 zsák cement (300kg)? Haver oladlkocsis URAL mkp-ján 12db átlagos termetű férfi (70-100kg) utazott, meg sem kottyant neki.
-ON-

000000000