Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

PSoft

Még öt kép...

PSoft

És...még öt.:)

zozo

Gondolom a kollégának a csavarokon kívül minden kakukktojás volt :)
Ez gondolom nem személy felvonó, hanem valami teherlift gépháza lehetett. Müxik még?

Szalai György

,,a majd hatvan éves technikáról"
Nem olyan öreg még az. Annyi, mint én vagyok.
Vagyis fiatal. Csak már hosszú ideje. [#vigyor2]

PSoft

Igen, szerencsére...érdeklődik a "szakmatörténelem" iránt is.
Talán...lesz belőle egy jó villanyász.:)

Teherlift.
Az épületben, kettő is van belőlük.
Rég nem üzemelnek, de villanyász részről, akár holnap is "bekapcsolható" mindkettő.
(csak a felvonós ember meg ne tudja):)

A Guglis képen, az épület tetején látszik a két gépház.

PSoft

Azt írtam volna, hogy..."öreg"? :)

Kizárt![#vigyor2]

Számoljunk csak...

1961-et ütött be a meós a K917 adattáblájára.
Az MO 62-es olajosra meg, 1962-őt.
A '80-as évek legelején cipeltek utoljára(szinte biztos, hogy utoljára)ezek a felvonók.
Tehát, alig húsz év szolgálat után megállt az idő a K917-es,és az MO 62-es olajkapcsoló felett.

Egyáltalán nem öregek, csak, "hosszú ideje fiatalok" mint ahogy...mi is!:)

ANTAL GÁBOR

Nagyon szerettem kitermelni azokat a hajlékony réz ( foszborbronz ? ) lemezeket a kapcsolókból  ( még van néhány darabom ) És klassz rugók is vannak benne

PSoft

Nekem is van valamelyik fiókomban belőlük.:)

De nekem úgy rémlik, két vékony acélkék rugóacél szalag között vannak,és lágy, vörösréz lemez csíkok.
Hézagoló lemezkéket szoktam belőlük vagdosni.

7cim5mm0

Szép szerkezetek, én működőképes példányokra vadászok, ugyanis a gépeimbe igyekszek az eredetit visszaépíteni, ha valami tönkremegy.
Gépész szemmel az SK-25 sorkapcsot, a remix teljesítményellenállást, a szelén egyenirányítót, és az XJ jelfogókat felismerem. :)
Viszont a mágneskapcsolókról mesélhetnétek.
Ez manapság már igen ritka, (van egy lefejtő marógépem amiben ilyenek vannak)és kíváncsi lennék, hogy lehet-e még ilyeneket beszerezni valahol.
A porcelán fedél ívoltó kamra akar lenni, vagy más célt szolgál?

Szalai György

Ha jól emlékszem, ezekben javítható/cserélhető volt az érintkező pogácsa.
A többi maradhat eredeti.

7cim5mm0

Az a VMK-k ban is cserélhető, gondolom, hogy ezekben is. A baj csak az, hogy sajnos nincs mire.
Jó lenne ütött-kopott, törött vagy egyéb hibás darabokhoz is hozzájutni, de az sincs, mert sajnos a szemétben végzik sokszor a megmaradt újak is.

8nyxwdmzs

SZIASZTOK!!!

A gépemet szeretném engedélyeztetni, hogy az EU-ban eladható legyen, illetve, hogy üzembe helyezzem itthon, saját használatra, gyártásra cégen belül hivatalosan.

Kérem abban segítsetek, hogy melyik céget kell ez ügyben keresnem!

Köszönöm!!!

Áron

fn47xk7ei

Az adok-veszekben beszéltünk Gáborral az aktuátorokról de ide hoznám át . A kórházi ágy aktuátorain ilyen vezérlő elektronika volt - számomra ami érdekes , hogy 230V-osak a motorok és + bonyolítás hozzá a kis pneumatikus szelepek a motorra kötve . Pontosan nem néztem utána miért is jó ez így de elő fogom kotorni a motorokat is és lefényképezem .

000000000

Egészségügyben használt berendezéseknél sok helyen részesítik előnyben ezt a megoldást.
A "távirányítójában" a gombok megnyomásakor a keletkező légnyomás ilyen vékony csöveken kapcsolja azokat a nyomáskapcsolókat.
Mondhatni úgy is, hogy hülyebiztos érintésvédelmileg.
Mert mikor a beteg a kezelőt a levesbe lógatja meg egyéb dolgokba az ellen más nem véd !

fn47xk7ei

Előkotorom és szét fogom szedni az aktuátorokat ill. csak egyet .