Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

fn47xk7ei

Van ám nekem csigasorom is itthon .. a bányász fajta . Kölcsönbe nemes célért odaadom vagy például kötélhúzó versenyhez felajánlom - te az egyik végén az anyós a másikon és akkor nem erőltetnéd meg a csuklód .

PSoft

Áááá!

Köszönöm, csak vicc volt.
Már...ásnom kéne, hogy hozzáférjek!:)
(nyugodjon békében)

PSoft

No látod!...

1 tonnás, láncos, nekem is van.

fn47xk7ei

Igen néha durvák az anyós viccek és persze nem gondoltuk , hogy ennyire gonosz lennél . ( De jól esett egy kicsit gonoszkodni .)

fn47xk7ei

Bizonyíték ,fénykép , boncolva ??

zozo

Ma én is boncoltam volna, de félúton elakadtam. Ezt a nyamvadt "tecskós" szennyvíz szivattyút akartam kibontani, mert a garancia lejártával rögtön elhunyt.
Kismegszakító lever, s többet nem fordul.

Ilyen idétlen Y-szemes csavarral van szerelve, amihez nekem csak egy db 3mm-es szárú csavarhúzóm van. (pár nap és lesz nagyobb is)

Bontott már ki valaki ilyet?
Sehol nem mérni rajta ellenállást (csak Megaohmokat) a dugvilla védőföldelése és a motor fémburkolata közt sem. Kettős szigetelésűnek tűnik, de legalább nem ment zárlatra a burkolattal.

Persze a gazdájának már rendeltem is egy másikat, egy akciós Strauszt, 10ezerből itthon van. De azért ebbe is belenézek. Hátha javítható még. Majd mutatom a belét is.

fn47xk7ei

Én is boncolgattam ma de nagyon durvára sikeredett ( raklapfóliázó ) csak nem tudtam befejezni mert a szomszédban szülinapi bulit tartottak és nem akartam zörögni a nagy sarokcsiszolóval . De holnap délelőtt befejezem és irány a MÉH telep és ömlik a sastojás a markomba .[#nevetes1] Másik : amennyiben nincs más jelentkező az erőmérő cellára akkor Gábor lesz a nyertes befutó és ha holnap otthon (műhely) lesz akkor a MÉH telepi látogatás után el is tudom vinni neki - ha jó így a többségnek .

ecp4rs0md

Ha számít a véleményem akkor vidd a Gábornak mert megérdemli! Nekem sokat segít, ha csak telefonon és e-mailben de az sokat számít.

szf

Kb 3perc alatt köszörültem hozzá a kisflexel csavarhúzót.

fn47xk7ei

PSoft

Én is azt mondom.

Gábort ismerve, nem az üveges vitrinjébe fogja tenni, a vonalválasztó marker mellé.

zozo

:) Én is nézegettem, hogy melyik csavarhúzómat köszörüljem át, de sajnáltam mindegyiket. A veszprémi volt műhelyemben vannak régi csorbult vackok, valamelyik nap hozok neki valót. Én sem a boltban keresgélek ilyesmit :)

No meg 3 csavart azért kitekertem a salberem hegyével, azokhoz hozzáfértem könnyen, de a többi szűk helyen van.

zozo

Ja, városon sauber a tisztességes neve?
Az enyém falusi, háromszög reszelőből köszörülve, ezért vette fel a salbert nevet [#nevetes1]

kart emg

Szervusz!

Én füstöléssel szabadultam meg darazsaktól: egy kis házat épitettem a gyerekeimnek amelynek dupla fala van: OSB lap, rajta kivül vizszintesen cserépléc fölötte deszka boritás. A boritás hézagos (a sima deszka összehúzódik) és a tető alatt beköltöztek a darazsak. Egy kis kerti grillezőbe tűzet raktam jól füstölő levelekből és odaraktam a darazsak közelelébe. Szépen kirajzottak, de a füstölés befejeztével vissza is mentek. Többször megismételtem, és végül a darazsak adták fel hamarabb ! [#vigyor3]

PSoft

Hogy én, mikbe botlok állandóan![#vigyor2]

Magas üzemépület, a tetőre akartam menni, villámhárítót vizitálni.
A felső szinten vége a lépcsőháznak, onnan egy trepnilemezes kibúvón lehet kijutni a tetőre.
Visszamentem létráért.
Meglepetésemre, nem a tetőre jutottam, hanem a tetőn épített gépházba.
(majd onnan, egy ajtón át a tetőre)

Hát...megérte odacipelni a tolót.:)
Kicsit nosztalgiáztam a huszonéves, fiatal kollégával, aki velem volt.
Ő, tágra nyílt szemekkel nézelődött, én meg...nem győztem válaszolni a kérdéseire.:)

Csináltam pár fotót is, a majd hatvan éves technikáról.