Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

keri

Mert nincs "manageri szemléleted"
Meló helyemen most ez az új szitokszó [#hehe][#boxer]

keri

wagó?
Rugós kötés, nem lazul ki.

keri

Ja amúgy van hőkamerás telefon.
Szerintem nem is sok, ha a hasznosságát nézzük.
Kár hogy nekem nincs szükségem ilyenre :) jó játék lehet, de nekem elég a sima lézeres hőmérő is.

Motoros

Azt ismerem régről, de ide szerintem nem találnék megfelelő méretűt. A két különböző méretű vezeték összehozására is van megoldásuk? Az alu sodrat átmérője legalább 6 mm.

Motoros

nekem ez sok[#nemtudom]

000000000

kicsit körülnéz az ember akkor 50-100 ezerrel is olcsóbban meg lehet szerezni.
Amúgy meg óvatosan kell bánni vele, mert hiába "hernyótalpas", törik mint a ropi!

keri

Válogass!

Ahogy nézem a "rugós csatlakozás" katalógusban vannak olyan csokik ami ilyen fajta kötésre való, pont az általad felvetett probléma kiküszöbölésére. Meg van valami paszta amit alu vezeték esetén bele kell nyomni a lyukba.

Hőkamera ...én még ott tartok hogy 1,5misi egy Flir kamera. Ehhez képest 200ért még telefont is kapsz...persze lehet neked sincs igazán szükséged erre :)

keri

Az látszik is hogy nagyon csilivili, luxus terepjáróval és tiszta kobakkal járó öltönyös munkásoknak való :) de egy kínai szilikon tokkal már egészen strapabíró is lehet.
Én egy sima Lumia 830-ast használok tokkal, és nagyon ellenálló lett.

PSoft

Igen, a dupla V-direkta volt a ludas itt is.

Az Apator vörösréz papucsa "szívta" a hőt a V-direktától, jobban mint az alu kábelerek, így lett öngyilkos a kapcsoló.

Majd, mutatok pár képet a kiépített V-direktáról is.

Szalai György

Lehet ma már cinnel is forrasztani. Vannak direkt aluhoz való folyasztó szerek, amik leszedik az oxidot, így befutja a cin.
A csavaros kötéssel sincsen baj, ha az alumíniumon nincs nagy mechanikai terhelés. Nagy felületen érintkezzen kicsi nyomás alatt.
Ilyen vezeték méretekre a dupla csavaros sorkapcsokat használjuk, nincs baj velük, de a ráírt nyomatékkal kell meghúzni őket. Nem kell ,,szakemberesen" csavarszakadásig agyontépni.
Értelmesen rájuk van írva minden határadat, a meghúzási nyomaték is.
Pár darabot szívesen küldök, ha nem találsz.

http://www.mile-kft.hu/termek/leipold_fovezeteki_leagazokapocs_1polus_kek_hlak2516n_leipold_08011013/

keri

Na ezek a forrasztó anyagok tényleg jók.
LiPO akku alu kivezetését forrasztottam meg vele azóta is jó.
Előtte meg mindig szenvedtünk ezzel a témával. Gyárilag hegesztették, és ha lejött a forrasztható rész akkor kuka.

Motoros

Köszi mindenkinek. Készítek majd fotót, hogy látni lehessen a konkrétumot, mert mindkettő másforma és tanulságos.
Az óránál lehet forrasztani kellene, fent pedig csavar maradhatna.

PSoft

Ígértem képeket a meglazult V-direkta kötésről, illetve a megégett V-direktáról.

Sajnos a visszaégett szigetelésű, a hőtől kilágyult alu kábeleret nem volt lehetőség rövidíteni. :( Lehetőség szerinti "felpucolás",és a visszaégett érszigetelés többrétegű zsugorcsöves javítása/pótlása után, új V-direktákkal kötöttem vissza.

"Utána kéne húzogatni a rendszeres-megelőző karbantartáskor. De hol van már olyan?"

Folyamatos üzem...
Két villamos karbantartója van az üzemnek.(vill. + műszerész) Munkaidejük teljes egészét kitölti a folyamatos üzem biztosítása, a műszakban adódó hibák elhárítása.

Persze van rendszeres-megelőző, tervezett karbantartás is, ritkán ugyan, de vannak leállások. A következő aktuális, jövő hó 20-ától egy hét időtartamra.
A villanyra viszont, leállások idején is szükség van az üzem területén, a felvonuló több tíz külsős karbantartó folyamatos munkavégzésének biztosításához.
Ilyenkor, a két saját villamos karbantartó is, nonstop végzi a kiírás szerinti feladatokat.(sokszor, Ők is külső segítség bevonásával)

Na szóval...

Nehéz, nem kevés logisztikát igénylő dolog ez a csavar "után húzogatás". Főleg egy olyan, "origó" pontján az üzemnek, mint az említett földszekrény az Apator630-as kapcsolóval.

000000000

Ilyesmi volt felénk is.De esetünkben egy egerentyű volt a "bűnös".

PSoft

Igen, ez a másik probléma pld. földszekrényeknél.
Nem, vagy csak igen nehezen megoldható a szekrény "rágcsálómentesítése". nekem is volt már ilyenből problémám.
De, volt példa pld. "A"-típusú alu szekrénynél, a tömítetlen kábelfejen keresztül bejutó sikóra is.
Szegény állat oda sült a sínek közé, nem kevés galibát okozva ezzel.
Ez esetben, megoldható lett volna a kábelfej tömítése, de valamiért, csak...utólag, az eset után történt meg.