Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

svejk

Tehát a használattól függ, azaz, hogy hogy használják őket.

PSoft

PSoft

Mutatok pár képet...

Igen nehezen viselte a Rital acéllemez szekrény az alatta gyúló tűz okozta külső "behatást".:(

kg0sy39yf

De ügye az aksikat megnézed mind kuka -e?
Ha van közte használható többet adok érte mint a MÉH![#nyes]
El is megyek érte!

fn47xk7ei

Természetesen  még megpróbáltam rátölteni is , hogy mit mutat de kuka .Persze nem is vártam mást mert itt állt évekig töltés nélkül és ugye az egyik fő ellenség a mély kisülés + az évek .A MÉH telepen 150 Ft-adtak kilójáért . Az elektromos targoncát sem tudtam eladni 60E-ért - szétvágtam az akkuért kaptam több mint 20E-et + a vas 10E-et és az értékesebb fő darabok még megmaradtak (24 V-os hidraulikus táp , komplett hajtás hidraulikával , vezérlés , stb .)Szóval talán jobb így gondolkodni mint várni valakire talán meggondolja magát és talán eljön érte valamikor . Így meg megszabadultam tőle és nem foglalja a helyet .

remrendes

Ez nem nez ki valami jol. Megvan az oka is az esetnek?

Szalai György

Érdekes az ,,alatta gyúló tűz" mert a fotó szerint pont az alja sérült kevésbé. Vagy fejjel lefelé kell értelmezni?
(De akkor meg eltévesztette a folyásirányt az olvadt műanyag.)
Mi hegesztett lyukat a szekrényajtó jobb felső negyedében?

PSoft

Az "alatta gyúló" a fotók szerint értendő.

A gép, ami a tüzet okozta, egy vibrációs koptató/csiszoló.
Kukoricadara a koptatóanyag, sajtolt fém alkatrészeket sorjáznak/koptatnak vele.
Közvetve, elektromosan fűtött/hőfokszabályozott a koptatóanyag.
A gondatlan kezelés miatt begyulladt, vagy inkább csak felizzott, jelentős mennyiségű kukoricadara okozta a tüzet.

A szekrényajtó jobb felső negyedében egy 22,5-ös furat, abban(volt)az excenteres rázómotor stop/start ikergombja.

jani300

Komoly darabnak néz ki benne a trafó .
Mekkora volt a teljesítménye ?

Csuhás

Ez nagyon érdekes, kukoricadara mint koptatóanyag?
Ráadásul fűtötték is. Miért? Mennyivel jobb az mint mondjuk a homok, vagy a kőzúzalék?

PSoft

Hogy miért a dara...

Az okát, nem igazán tudom.
Talán, a szárítással, nedvesség "felszívással", a termék fényesítésével függ össze.
Az előtte levő ciklusban, betonkeverő szerű koptatódobban gránit "őrlemény" az adalék.
Vizes, mosószeres ciklus, valószínű, hogy a sajtolás/stancolás olajszennyezésének az eltávolítására.

Utána kerül a termék a mutatott(tüzet okozó) darás koptató/fényesítő, szárító?-ba.

Egyébként, több fajta koptatóanyagot is használnak, gondolom termékfüggő a milyensége.
Sütött, gumi alkatrészek sorjázására, pld. a szárazjég a nyerő.(náluk)

PSoft

A videón, még dolgozik az ominózus gép, a többivel együtt.

3:25 körül látható a digitalizáló is, amely majd "vizsgálni" fogja a vörösréz CO2 tükreimet.:)

fn47xk7ei

Talán ebbe a fórumtémába illik a legjobban a téma : esténként kiülök a teraszomra , közben meg tesztelek rovarcsapdákat . Két tök egyforma rovarcsapda egymás mellé helyezve két különböző UV csővel szerelve és az eredmény szemmel is látható . A sima UV ( BL) csövekkel szerelt csapda 50%-al több rovart fogott meg mint a fekete ( BCB ) csövekkel szerelt . Valószínűleg nem érdekes de aki használ ilyen csapdákat talán figyelembe veszi .

fn47xk7ei

designr

Érdekes..válogatnak .
Német darázs ellen javasolj valamit..cserép alatt sok rejtett fészek..hozzáférhetetlen,valami csapda kellene mert nagyon elszaporodtak.