Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

000000000

Guugli továbbra is a barátunk.
Írd be darázscsapda.  

designr

Gondolhatod próbáltam már..gyümölcs, méz, bor ,ragadós patkánytrutyi,stb..állitólag tavasszal gyümölcsöt szeretnek összel hust..
De nekem eggyikre sem igazán jönnek egyedül késő ősszel sikerül mindig mikor már nincs nekik mit enni..de most vannak sokan.Köszönöm azért.

000000000

A cukros viz mellé érdemes tenni egy kiskanál ecetet is hogy a méheket ne gyűjtse be mert nem szeretik a szagát.

000000000

Sok sok éve elhuny nagyszüleimnél volt üvegből ilyen csapda, de mindig rengeteg volt benne.
Bizonyára kifogtál valami válogatós fajtát ! [#nevetes1]

000000000

fn47xk7ei

Nem vagyok nagy szakértője a témának - de elmondom neked négyszemközt .. nekem a gyufa vált be . Addig kínlódtam a hegyen a pincémmel szembeni kis lomos bódéban a darazsakkal minden évben ... meguntam és felgyújtottam a bódét . A következő évben a megmaradt pár üszkös fadarabka között még pár próbált helyet találni vagy csak a feromonok miatt köröztek de végül eltűntek . Gondolom azért neked ez elég drága szerszám lenne az a pár gyufaszál + nem beszélve arról , hogy tűzgyújtási tilalom is érvényben van ![#felkialtas]

keri

Nem EU konform, mert nem  humánus, de egér ragasztó csapdát (olyan mint a légypapír, csak erősebb), kell tenni oda ahova le szoktak szállni a fészek előtt. Kolléga két ilyen ragasztó lappal pár nap alatt kiirtotta a teljes kolóniát.

fn47xk7ei

Igen egyszer nekem is bevált az egérragasztó de volt amikor háborús állapotok uralkodtak akkor inkább kézközelben volt egy-két flakon féktisztító - azzal jól lehetett messzire is (2-2,5 m) lövöldözni a bátrabb darazsakra . Csak hát a vigyázni kell mert ugye a féktisztító is gyúlékony anyag !

designr

Köszönöm mindenkinek a jó tanácsokat.Összel a pet flakon cukrosviz+ rá folyékony egérragacs az bejött..de most mikor sokan vannak még szedik össze a rovarokat..nem akarnak enni a csapdámból..

keri

Miért a lángszóró nem hatásos a darázs ellen [#hehe][#violent]

fn47xk7ei

Tegnap bontottam szét egy műanyag fogaskerekes hajtóművet és ezt az elektromos kütyüt találtam benne . Pontosan nem tudom milyen érzékelő ez .

fpd0kbd4

Load cell; erőmérő cella; mérleg cella

fn47xk7ei

Az nagyon jó dolog - ilyenem még nem volt . [#taps] Csak szedtem szét mint a hülye gyerek az új játékát de nem figyeltem meg hogyan volt pontosan elhelyezve . Pedig szinte mindent lefényképezek de ez most valamiért kimaradt .

000000000

Egy két irányú (X/Y) erőmérő cella jól jönne egy speciális gép megépítéséhez.
Magára az Y szánra lenne feltéve és mint force feedback működne és ezen keresztül lehetne Teach funkcióval tanítani a mozgásokat a gépnek.
Sajnos programból szinte lehetetlen megcsinálni a kis nüanszokat amit a mozgások megkövetelnek.  
És magára a gyártmányra igen nagy a kereslet, hogy ne legyen automatizálva.
Meg is látszik azon aki fél életét ilyen gépen húzta le, teljesen eldeformálja az emberi testet.
Létezik belőle már CNC is, de meg se közelíti azt amit egy ember meg tud rajta csinálni pont a fent említett finom kis mozgások miatt.

keri