Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

Motoros

Kristály Árpád

[#eljen][#eljen][#eljen][#worship][#integet2]

fn47xk7ei

Ígértem az aktuátor boncolását de mivel tegnap szó esett az adokveszekben a kapumozgató elektronikáról így inkább azt vettem elő . Mivel azt írták a triakos szabályozás nem jó -vagy  nem teccik asszinkron motorok szabályozására no meg amúgy sem nagy érték így unalmamban szétboncoltam egy Q36-os kétmotoros triakos szabályozású kapunyitó vezérlőt . Amit kibontottam alkatrész értéke kb . megéri azt az ezer forintot amennyiért el lehetett volna adni .

000000000

Ha már boncolás , akkor ki tudja mi ez ?

sanyi84

Első ránézésre villanócső.

000000000

Akár az is lehetne, de azokon van egy plusz segéd elektróda.
Ezen viszont nincs ilyen !

hostya

Csak tippem van...

Szerintem ez egy villanó cső (flash).
Anno, Svédországban jártam egy világítótoronyban, és ott láttam hasonlót (messziről...). :)

000000000

A torony már közel áll hozzá, de továbbra sem villanócső !

Csuhás

Tíz perce keresgélek a neten hogy egy torony csúcsfény neoncső képet találjak, mert szerintem ez az.  ( Villanócsöveknek vastagabb a csöve. )

Csuhás

000000000

Ott a pont ! [#nevetes1]
Igen ez egy mezei piros neon cső.
És a legszebb, hogy még most is működik az eredeti nagyfesz elektronikájával.
Mellesleg meglepően erős fénye van.

000000000

Üzem közben.
Sajnos a burája összetört ezért lett lecserélve.
Azt ne kérdezzétek mi tudta összetörni az a 10mm burát.

2vkx6unz

Ez egy légiakadály jelző. Ilyeneket szerelnek azokra a magas építményekre amelyekre a hatóság ezt előírja

000000000

Én tudom nagyon jól ez micsoda, csak kíváncsi voltam ki tudja még. [#papakacsint]

hostya

Elfogadom hogy nem villanócső, de én a képen látni véltem a harmadik (gyújtó) elektródát is...