Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

PSoft

Valami projektoros bizbasz???

000000000

Ha a benne lévő lézert lehet "projektoros bizbasz" nevezni akkor az [#nevetes1]
De ebből sehol nem lép ki a lézersugár a burkolaton kívülre !

PSoft

Akkor, csak egy "ezerlövetűdobtárascsodafegyver" lehet.
Ami annyira titkos NASA projekt, hogy még a sugár se léphet ki belőle, nehogy az oroszok a sugárkép alapján lemásolják.[#nevetes1]

000000000

Azok "ezerlövetűdobtárascsodafegyver" amik csöveknek látszanak optikai fényvezetők.
Aki kicsit benne a labor gépek lelki világában annak elárulom, hogy tud fűteni hűteni és ezt "gyorsan" váltogatni . [#papakacsint]

Csuhás

Valami orvosi labor eszköz, mondjuk valami fotóspektrométer.

000000000

A fórum motor megette a VAN szócskát, tehát helyesen  

Aki kicsit benne van a labor gépek...

000000000

Akár az is lehetne, de azt minek kell fűteni hűteni ?
Az viszont addig OK, "orvosi labor eszköz".

000000000

Egy biztos nagyon jópofa kompresszoros hűtő van benne ami az átfolyó folyadékot hűti és még külön keringető szivattyúja is van.
Ezt pont főorsó hűtőnek tervezték és nem DNS szekvenátor-nak [#nevetes1]
CO2 Lézercsőhöz is jó lehetne, de az még egyelőre nincs.

000000000

kuner

Tényleg tetszetős az a radiátor benne [#vigyor0]

000000000

Nem csak a gáz visszahűtő radiátor tetszetős hanem az egész szivattyús folyadékos (fagyállós) hőcserélő.
Leveszem a gumicsöveket és akármit hűthetek folyadékkal.
Például vízhűtéses főorsót vagy lézer csövet, vagy akár lábam . [#nevetes1]
Csak egy hőfokszabályzót kell rátenni és beállítom a hőfokot és az annyi lesz.

svejk

Ha ilyen univerzális néha bedobhatnád ide a fórumba a kedélyeket hűteni. :)

fn47xk7ei

Én is boncolgattam a mai nap persze ebben semmi újdonság nincs mert egy átlagos mikró trafó viszont van több tekercsem is hozzá és nagyon sok közöttük az egyforma így elgondolkodtam teszek a primer mellé egy másikat így valószínűleg erősebb elektromágnest lehet készíteni majd belőle . Viszont eszembe jutott akár autotrafót is lehetne így készíteni vele nagyon olcsón . A másik pedig nekem volt újdonság - fénycső gyújtó elektronika . Én most láttam először így nekem újdonság .

PSoft

Én, bekapcsoltam az enyémet,és láss csodát...le is hűtött![#nevetes1]
(persze, már a rács is rajta van):)

s7manbs8

Kérünk tényleg még pár ötletet, mit is lehet belőle alakítani, más is hozzá tud ilyenekhez jutni, van ezekből elég sok tényleg. Hogy ne mindig a méh telepen végezzék.