Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

PSoft

Az IONIZER "alá" is bekukkantottam.:)

zozo

No, pont ez kell az 50W-osod fúvókája mellé, hogy ne tapadjon rá a por [#nevetes1]

Szalai György

Nem baj, marad a képzelet. Néha szebb is, mint a valóság.

Külső kapcsolójel hatására a DC24V tápfeszből 80mA-nyit átalakít kb. 60kHz Hf AC-re, és transzformálja 2,5kV-ra.
Azt rávezeti egy wolfram elektróda tűre, amin korona kisülés jön létre.
A kompresszált tiszta száraz levegő elsüvít a tű mellett miközben a Coandă hatás miatt az oldalsó járatokon még külső levegőt is beszív. A korona kisülésben a levegő plusz-mínusz 10-15V egyensúllyal polarizálódik, és a szórófejen távozik.
Az ionizált levegő semlegesíti a plexipor feltapadását okozó statikus töltést így a légáram a port el tudja fújni.

Szétszedés nélkül én nem sejtek többet, de már ebben is van egy pár varázslat.

svejk

No, neked is csak megszületni volt nehéz! :)
Csütörtökön kérdezel, kapsz választ szombaton meg kezedbe nyomják a majdnem kész megoldást.

PSoft

Szombat reggel ugye...későn,és nehezen:) kelve...
A szállástól a főbejárat fele sétálva, már messziről megkiabált Miklós-bátyám.
-Hoztam neked valamit...

sasi

Folytatva #5166-os témát, feltárom a ,,titkot".
A fedél egy Super Liliput 200-as ipari röntgen sugárgenerátor tartozéka (200 kV, 5 mA).

Mutatok néhány képet, a többi, valamint a működésének zanzásított leírása ezen a linken található.

1.képen : sugárgenerátor
2.képen : a generátor kibontva
3.képen : a nagyfeszültségű trafó
4.képen : a nagyfesz trafó kiemelve
5.képen : kapcsolóasztal

izbeki

Fasza szerkezet, teccik!
Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com

VighLajos

...hasonló sztori...
Tartalékos páncéltörő ütegparancsnokként bevittek Taszárra.
Nitrogén áttöltő állomás parancsnoka lettem.
Volt egy levegő cseppfolyósító berendezés (műhelykocsi méret), de ezt nem használták, mert "egy bizonyos helyről" szerezték be a cseppfolyós nitrogént.
- Dunaújvárosból - mondtam én - merthogy az atomerőmű is onnan hozatja...
A cseppfolyósító egy napnyi üzem után produkálja az első cseppnyi nitrogént...

Az öreg főtörzszászlóst az infarktus kétszer megkörnyékezte ilyen titok hallatán...
- Igen, onnan-
[#taps]

gg58bmmp2

Nem tudom, hogy a legjobb topikot választottam-e?
A kérdésem a következő, elromlott a grundfos keringtető szivattyúm.
Szabályozós, ezért úgy gondolom, hogy a szabályozó romlott el benne.
Jól gondolom, hogy ha kiiktatom a szabályozót akkor full gázon, de működni fog?
Ha már itt tartunk. alig van alkatrész ezekben a sz@rokban, akkor miért ilyen k...a drágák?

Szalai György

Szerintem jó topikot választottál. Érdekes tartalmas, nincs szétcseszve.
A segítség béna vagyok-ban meg helyénvaló volna a kérdésed. [#vigyor2]

Nem írtál típust, csak gyártót. Így a válasz: Lehet is, meg nem is.
Némelyiknek nagyon bonyolult szabályozása van.

PSoft

"... nincs szétcseszve."

Nah, majd most...csak figyelj![#vigyor2]

Csak nem hagyott nyugodni az az IZN10-02P06N nevű, SMC dobozka.:)
Előszedtem a "kegytárgyaimat" aztán...

PSoft

Még "beljebb" kukkantottam.:)

PSoft

Itt lett vége a kukkolásnak.[#wave]

NagyZé

Csak leírom, azt olyan következtetést vonsz le amilyent akarsz.
Tavaly télen betojt a gázkazán. Semmi komoly elektronika. Talán C24. Mondom: Ez mégis csak gáz nem turkálok bele, inkább szakembert hívok. Jött is. Egy hét múlva[#falbav] de ez van. A végén elvitte kisavazni a radiátort. Mondom neki, hogy ennek mi köze ahhoz, hogy nem indul el. Szerintem ő sem tudta de ezért már legalább lehet lóvét kérni. Másnap visszahozta, persze nem változott semmi és kifizettette a svazást és otthagyott. Miután előtte nap már minden gázzal érintkező részt átnézett és rendben talált elkezdtem józan paraszti ésszel gondolkodni. Nehéz volt mert nem láttam a pipától. Arra jutottam, hogy csakis a szivattyó lehet a probléma. Érezni lehetett amikor elindult meg leállt, a feszöltséget is mértem rajta, az is OK volt. Ennek ellenére vettem egy másikat és láss csodát! Mőködött a kazán. Az volt a probléma, hogy lement a tengelyről a lapát. Azóta beszéltemm több fűtésszerelővel azt mondták, hogy ők még ilyent nem láttak. Csa azt akartam ezzel mondani, hogy nézd meg a lapátot mielőtt vennél egy másikat. Hátha te vagy a második...

gg58bmmp2

Csak azért gondolom, hogy a szabályozás az , mert nem érezni semmilyen motor forgást, és a szivattyú erősségét szabályozó potmétert csavargatva pici sercegés hallatszik, ami az álmoskönyv szerint nem jót jelent.
Plusz úgy gondolom mindegy milyen bonyorult a szabályozó elektronika, ha kiiktatom, és full gázon megy.