Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

jani300

A flexkorongot még keresem, és át is gondolom :)

fn47xk7ei

Én nem sokat gondolkodtam - vágtam szét mint vajat a frekvenciaváltót részét meg elajándékoztam .

jani300

:) [#integet2] Látom értetted :)

jani300

De vannak csavarjai ... [#nemtudom]

fn47xk7ei

Lehet , hogy nem értettem mit akarsz - nem láttam , hogy valakinek válaszoltál volna így csak írtam én hogyan végeztem ki egy tök hasonló frekvenciaváltós keringető szivattyút . [#nemtudom]

jani300

Akinek szántam válaszolt :)
Gondolod ilyet elfelejtek ?
Ha már elintézted 3fázisú volt a motor tekercselése ?
Még hagyom száradni ,nem tudom megázott -e .
Szerintem nem fog az frekiváltóként működni .
De nem vagyok nyeretlen kezdő ,lehet valakinek akár meg is tetszhet :)

jani300

Nos ...Ennek a szivattyúnak nem volt semmi baja .
Szárazon járathatták ,és megszorult . Kivettem a forgórészt , nagyon nehezen megindítottam . Megtöltöttem vízzel kimosogattam ,egész jól forgott már . Na ekkor ejtettem le a nagy eszemmel és eltört a lapátja :(
1méter től 11 méterig tudom állítani az emelőmagasságát , csak a lapát ugye ...
Gábornak üzenem kb 5 milit jár hosszában a forgórész , szabadon . Gondolom villamosan beáll .
Na , volt egy hibátlan szivattyúm .

jani300

Fordulatszám : 900-2800 rpm
Ha nem ejtem le ,örökös darab lett volna ,basszus .

fn47xk7ei

De mitől lett volna örökös darab mikor minden elkopik-elromlik egyszer . Főleg még ha szárazon is járt (mint ahogyan írtad) az egy + "akció" a csapágynak  . Cserélgetik őket azért rendesen ha nem is havonta de ha koszos a rendszer bizony volt amikor 3-4 év után ki kellett cserélni. De ha gondolod akkor nézek neked majd egy lapátot hozzá mert néha azért bontogatok ilyen keringető szivattyúkat csak privátban írd meg a pontos típust és méretet .

jani300

Szorult recsegett ,kimostam , tökéletes . Havonta pár percet kellene járatni őket akkor nem szorulnak meg .
Ha leengedik a rendszert ,tiltani kellene a szivattyúkat is . Nekem így hatvan után , már örökös darab egy ilyen :)
Kellett az a kis sikerélmény , hogy elindult tudtam állítgatni . Nincs rá szükségen , nagy a rendszeremre . Habár alaposan vissza lehet szabályozni .

Motoros

Hátha még nem volt ilyen:[#heureka]
Gondoltam, hogy racionalizálom az energiafogyasztásom és vásároltam ledes lámpákat, fénycsöveket.
 Két vonalon is fogok spórolni, egyrészt a fogyasztásban másrészt az élettartam terén, azaz a várható tetemes üzemóra miatt ezek engem majd kiszolgálnak.
Tévedtem, mert az egyik "ledizzó"...így hirdeti a boltos a lámpákat...pár óra használat után kilehelte a lelkét, teljes sötétségbe borultam.
Na mondom, ha már így alakult akkor megnézem mi van benne és mi a baja.
Kalapáccsal a félkilóssal jó odasomtam neki de semmi. Hát persze ez valami ütésálló opál búra. De a csavarhúzó segített a barmolásban lásd első kép.
A ledek egy aluminium hordozójú mondhatni hibrid IC szerű lapra szereltek a hűtés miatt.
Az áramkör maga egy egyoldalas nyákon külön van a szárrészbe helyezve, az összeköttetést egy kis csatlakozó biztosítja.
A hiba hamar megkerült, a ledes alu panelen elengedett a forrasztás.
Visszaforrasztva (pisztolypákával) majd lengőszereléssel összehuzalozva, valami bődületes mennyiségű vakító fényt kezdett sugározni, mintha hegesztenének.
Jó de most mit csináljak ezután, sajnálom kukába dobni.
Visrosszakni a búrába meg már nem tudom.[#fejvakaras]

Szalai György

Ha elengedett a forrasztás, mekkora meleg lehetett ott?
Termikus tervezésből bukta.
Dettó ugyanígy jártam a LED villanykörtéimmel. Sorra elmelegedtek. Nem is veszek már csak filamenteset. (Nem fila menteset.)
Némelyik filamentes körtének a hatásfoka is már majdnem eléri egy jobb fénycső hatásfokát.
A gömbsugárzás meg pótolhatatlan. Ki nem álltam a LED körték egy irányba sugárzó fényét.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Szalai_Gyorgy/Osramledizzo/

s7manbs8

Épp pár napja javítottam másodjára egy ilyesmi körtémet a led rövidrezárásával ...

s7manbs8

Közben azon filózok, hogy ebben a két darab már halott led miatt kevesebbet fog melegedni az egész és a következő elhalálozó már még több idő múlva lesz, így a végtelenségig fog ez működni, csak egyre ksiebb fényességgel. :)

somma

Hacsak nem áramgenerátoros a táplálása. Ez esetben pedig a két hiányzó (rövidzárral pótolt) led miatt a várakozással  ellentétes élettartam vár rá.[#wilting]