Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

000000000

Ha kibírja a közel 1 báros vákuumot akkor csinálhatsz belőle szilikon öntőminta gyártó berendezést.
Hunka Tibor ölt volna egy ilyenért. [#papakacsint]

ebalint

Mi kerül(t) valyon ennyibe egy ilyen berendezés esetén, arra tud valaki válaszolni?
93 -ban pláne, de ma sem kevés...

keri

A papír.
Orvosi műszer, ezért elég komoly papírozás kell hozzá, különben csak hulladék vas.
És ahogy Pál írta ez egy nagy és összetartó bűnszervezet, nem lehet bekerülni, hogy akkor te majd csinálsz ilyeneket jó pénzért.

PSoft

Egy kommersz, közismert kétsarkú "világítós" billenőkapcsoló.
Gondolom, mindenki látott/kapcsolgatott már hasonlót.

Ezt a példányt én is kapcsoltam már párszor, de most...megadta magát.
(kontakthibás lett)

Külsőleg egyformák ezek, mint...két tojás.
A billentyű alatt azonban, vannak különbségek kapcsoló,és kapcsoló között.
Ebben a kínai példányban nyoma sincs a réznek, netán...ezüst, vagy ezüstözött érintkezőpogácsáknak.
Kemény, acéllemezből stancolt álló-mozgó érintkezők, tűzősaru papucsok.
Az acél érintkezőkön, saját anyagából nyomott, beégett pogácsa "púpokkal".

Hogy honnan tudom biztosan a "származását"?
Az amúgy fasza kis K40-es kínai lézeremből vettem ki a bizonytalan működése miatt.
Új, "vasmentes" kivitel került a helyére.

szf

Nemrég hasonlót vettem egy elektronikai boltban.
Egy nap után a tulaj pironkodva vette vissza .

sastas

Ez nagyon klasszikus a fogyasztási cikkeknél manapság. Én pár hónapja egy samsung porszívót szedtem szét kapcsolóhiba miat, ugyan ilyen kivitellel. Sőtt, vagy másfél éve több hobbymárka flexet(einhell, parkside, workzone) kellett ilyet rendbetenni, mert leoxidált... Természetesen ugyanolyat nem kapni, úgyhogy a régit kellett visrosszaknom kitakarítva. Az összerelése külön izgalom volt, mert az meg a vékony acéllemezbő visszahajtott rugós volt, ami szétszedésnél szétugrott, imádtam.

remrendes

Talan egy kis erdekesseg a kedveloknek. Egy (ma mar nem tul modern) Fuji beultetofej lemeztelenitve.

000000000

Nem hinném, hogy hobbi szinten ezt részben megközelítőt épített volna kis hazánkban bárki is .
Lehet elavult, de mint minden hobby az ipar farvizén lavírozunk !
Ergo ez hobbi szinten ez csúcstechnika !

RJancsi

A másik "szaktopic"-ban (Alkatrészek beszerzése...) kellene megkérdeznem, de itt merült fel a téma: van valami tippetek, hol lehet ilyen kétáramkörös billenő kapcsolót venni?
Vízmentes ipari kivitel kéne ami 230V/10A-t tud tartósan. Az átlátszó PVC kupakos nem jó, mert télen hidegben úgy megkeményedik, hogy nem lehet kapcsolni. Ez az eredeti gyári darab, ami 6 év után feladta, elégett az egyik kapcsoló pogácsája. Ennek gumi harmonikás a vízszigetelése, de sajnos rá van sütve a kapcsoló billenő részére, nem lehet más kapcsolóra átrakni.

000000000

5670A Vízmentes Sapka Billenőkapcsolóra
Vagy
Szigetelt billenő kapcsoló piros világítással

RJancsi

Igen. Pont ezt írtam, hogy télen, hidegben használhatatlan, mert az átlátszó kupak csonttá keményedik. Kesztyűvel esélytelen, hogy működtesd, de az is előfordul, hogy elreped. Akkor meg erősen kérdéses a vízszigetelés. Másfelől nem UV álló. A kerti szivattyúmon is ilyen van, ami csak nyáron van kint a kertben, de a kupak teljesen elsárgult a Naptól és el is repedt az élénél.

RJancsi

Ezt se gondoltam volna! Találtam ilyen kapcsolót. A Conrad-nál ami köztudottan nem a legolcsóbb, de legalább van.

IP65 kapcsoló

Egy villanymotort fog kapcsolni, ezért kérdem a hozzáértőktől: a címsorban még 250V/AC 20A-t írnak, az adatlapon már csak 14A-t, lejjebb meg 4A induktív kapcsolási áramot. Elbír egy 2000 W-os szénkefés motort?

000000000

Akkor használj ilyet: GEW 27041
Aztán ebbe olyan működtetőt teszel amilyet akarsz. (már mint a gyárin belül)
A gumi előlapon keresztül is kapcsolható , de a vízmentes csapfedelet is nyithatod ha úgy jobban tetszik , de ez simán beleférne a elektronika topikba !

svejk

RJancsi

Köszi, ez jónak (és olcsónak) tűnik! [#worship]