Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

"Egy ajándéktárgy díszítésére került, azokat már...nincs módomban vizsgálgatni"

Vagyis csináltál egy ajándéktárgyat amikhez golyókat használtál fel amelyek egy csapágyból lettek kitermelve . Mint előbb írtam vagy a csapágy volt egy kiállítási darab ( mondjuk az SKF standján kaptad egy vásárban és abban krómozták a golyókat hogy jobban mutassanak , vagy kiszedted egy normál csapágyból és te krómoztattad őket.elkészült az ajándéktárgy és egy golyó megmaradt , majd a zsebedben lévő aprópénz lekoptatta a krómot és ott maradt a közvetítő réz
 ( legközelebb keménykrómot rakassál fel az nem fog lekopni [#vigyor4])  De az is lehet hogy nikkel volt az a króm ( minthogy könnyebb csinálni )

Csuhás

Azt hiszem a krómozott csapágygolyók minden részletét kitárgyaltuk, szerintem váltsunk.

sasi

[#nyes][#nyes][#nyes]

Megtaláltad a megoldást!
Az a bizonyos bagoly elvesztette az egyik golyóját.

trawe

Sziasztok!
Nem tudom hova való ez a téma !
Szóval kell csináljak egy elektronikát aminek igen csak nagy a hőleadása.
Elemben számít a súly és az elektronika másik oldalán sós víz van amit csak az eloxált alumínium bír ki.
Szóval találtam a műhelyben egy hűtőbordát ami alumínium és réz az alja tejes felületen.
Kérdésem, hogy lehet alumíniumot fémesen "jó hővezetéssel " össze kötni. ha lehet csavar nélkül.
Köszönöm a segítséget
Itt a kép a hűtőbordáról.

RJancsi

Hegesztéssel vagy forrasztással. Már ha alut aluval akarsz fémesen összekötni.

trawe

Hát ezért írtam mert alumíniumot váltó árammal kell hegeszteni rezet megy egyen.
Ráadásul más az olvadás pontja.
A hüttőboda, hogy lehet össze rakva sem idegen anyag sem csavar nem látható.

svejk

Va a réznek egy magja és csak össze van sajtolva, nem?

sastas

Ezeket általában a gyárban összepréselik szilárd illesztésben ha jóltudom. Egyébként, ha le akarod másolni otthon, talán a legjobb, egy kis fémtartalmú hűtőpaszta a két felület közé(a drágábbik fajta, ami elektromosan is vezet) és a szélét meg összeragasztod hőálló ragasztóval. A kétkomponensű epoxy tuti, hogy vízálló, bár a hőtűrőképességét nem ismerem igazán.

hostya

A sós víz jelenléte miatt, én kerülném a réz-alumínium párost.
Legyen inkább rézből,vagy aluból az egész hűtőborda...

trawe

Egyszerre nem éri víz ! csak az alu kapja az meg eloxálva lenne.
Én is úgy gondolom valami sajtolás lehet benne de hogy azt nem értem.
Jó minőségű hőpasztám meg van egy kazallal még régebben vettem.
Lehet inkább csavar lesz de az egy kicsit bonnyibb :(
Ez egy motor háza amiben bent lesz a meghajtó elektronika is. Annak kell a hüttés..

Révész Richárd

Ha gondolod, van bazi nagy tiszta alu hűtőbordám.
10 éve pakolgatom, ha kell ingyen viheted, csak el kell érte jönni Diósdra.

hostya

Szia!
Tegyél már fel egy képet arról a motor házról, amiben bent lesz a meghajtó elektronika.
Lehet hogy többet tudnánk segíteni..[#integet2]

jani300

Ha már úgyis szétszedtem ,teszek fel képeket .
Érdekes a rögzítés megoldása .és a forgáspont elhelyezése .
Nem csili-vili , de ez tudtam szerezni ...

Szalai György

Csak megkérdezem már, mert ilyet még nem láttam.
Mik azok a kerek pogácsák a csúszó felületben?

Csuhás