Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

Kicsa

Szerintem tesco... [#vigyor4]

jani300

Igen , eddig csak egy B vel kezdődő márkánál láttam .

s7manbs8

STM32F4 Discovery panel, az nem a flexhez való. :) Még nem tudom mire lesz használva, 24 tengelyes robotot hajtani vagy ilyesmi majd kialakul a project. :)

s7manbs8

Tesco-ban. :) Dobálják itt minden nap be a reklám újságot, már gázt se kell lassan hazsnálni, azzal lehet majd tüzelni. :)

J-Steel

Köszi az infót, már le is töltöttem az adatlapját.
 Hogy akarod összekötni PC-vel (ha össze akarod kötni egyáltalán)?
 Két USB van a két végén? Az egyikről kapja a tápot nem?

Apropó, nekem az a tapasztalatom, hogy a kerek DC dugó és az USB is bizonytalan egy ipari környezetű gépen. Elég egy kis mocorgás miatti kontakt hiba, és már újra is indult. Gondolom nem kell kiemelnem, hogy egy CNC-nél ez mekkora gondot okoz.

Ezért elloptam az ötletet a PLC technikából, és én is ilyen csatlakozót használok tápellátásra:

s7manbs8

Ha nem játszunk, akkor a csatalkozásokat úgy kell megoldani, hogy ne lehessen kontakt hiba, az biztos.

USB kettő van rajta, de az áramköri rajzát nem tudom fejből, melyik hova van kötve a processzorhoz, az egyiknél van egy STM32F103 ami a panel progrmaozó, meg egy ST-Link-et valósít meg, vagy a jumperekkel a Discovery módban a nagy procihoz kapcsolódik.

J-Steel

Gépgyárban mikor készítettünk egy új gépet, és -0,4 bar vákuumra volt szükség, akkor hoztak egy aszinkron motorral egybeépített szivattyúszerűséget, ami írtó hangos volt. Erre valahol rácsatlakoztatták a vezetékes vizet, és amikor bekapcsoltam a motort, az egyik tömlőn vákuumot gerjesztett a másik tömlőn vizet okádott. Ha az ember eleget várt, elértem vele a -0,8..-0,9 bar-t.
 Senki nem tudta a lakatosok közül mi van benne, ők is valahonnan hozták.

Vajon hogy működhetet ez a gép, és lehetne-e a vizet nem pazarlóan visszaforgatni?

designr

Kérdés az hogy a víznyomás csinálta a vákumot?Vagy a motor csinálta és a víz csak csak tömitő szerepet töltött be?Régebben nekünk voltak vízgyűrűs vákum szivattyúink..a lapát és a tárcsák között ugyanigy hálózati víz tömitett..De rég volt..

jani300

vízsugárszivttyú
Találomra rákerestem .
Lehet nyomásfokozó volt a motor ?

RJancsi

Talán egy vízsugár szivattyú volt, aminél nem bíztál a véletlenre mekkora hálózati víznyomás lesz, inkább egy aszinkron motoros szivattyúval állították elő a fix nyomást. Ha így működött, egy tartállyal megoldható lett volna víz körforgása.

RJancsi

Na, amíg írtam beelőztél... [#taps]

J-Steel

Annyit tudok még róla, hogy
 Amikor elzártam a vízcsapot még mindig volt vákuum, és a motor is halkabb volt. Nem mertem sokáig így üzemeltetni.
 Amikor a motor megállt, a víz nem folyt. Így a vízcsap egész nap nyitva volt.
 Tulajdonképpen egy mágneskapcsolóval kapcsoltam be a motort amíg szükség volt rá.
  A nap végén a biztonság kedvéért elzártam a csapot, mert mondták, hogy ha szivárogna valami miatt, akkor ne folyjon a víz kontrollálatlanul.

Így, hogy ezt is tudod, mire tippelsz?

jani300

Én akár mágnesszelepre is :)

ANTAL GÁBOR

Évek óta vágyok egy ilyenre .( vízgyűrűs vákumszivattyú)   Nem tudsz szerezni nekem egyet ?   Majd magánban elmondom hogy mire akarom használni ( nem CNC )

J-Steel

Most néztem képeket a vízgyűrűs vákumszivattyúról. Az alapján nem tudom megitélni.

Az viszont megmaradt, hogy egy csarnokot komplett berikoltoz ha be van kapcsolva, olyannyira ráadásul, hogy a cucc mellett állva nem hallom a mellettem álló mit mond.