Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

zozo

Nem jól emlékszel a dipa rajz javításra. A dipáról egy U alakban meghajlított pengével szépen lemetszettünk egy 5 század, max egy tized mm vastag réteget, pontosabban csak a szükségtelen vonalszakaszt. Ha tussal rá kellett javítani, akkor ezt a részt 2B-s ceruzával besatíroztuk, mert különben elfutott volna rajta a tus. Száradás után pedig radírozás.

Csak a pauszt kapartuk a pengével.

TROMF22

Pontosan erre a "technológiára" gondoltam, csak nem fejtettem ki. Mi is így gyakoroltuk. Érzéssel kellet a végén radírozni.
Azért nem lehetett korlátlanul garázdálkodni ezzel a módszerrel sem, mert tanársegéd úr első dolga volt, hogy a beadott DIPA-t az ablak felé fordítsa, és ha nagyon szeplős volt azt sem díjazták.

g89ketty

Ha jól tudom, Bakony volt a neve a fenőmasinának és a Bakony Művekben készítették.[#integet2]

g89ketty

Talán három oldala volt a fenőnek, az egyikre mint egy zöld színü kőre emlékszem, egy volt bőr.

fpd0kbd4

Jól emlékszel. Nekem van egy valahol,majd elő keresem.A mechanikája is érdekes, ahogy forgatta a pengét fenés közben a végállásoknál.

PSoft

thayscj6c

Nagypapámnak volt ilyen szerkezete. Sokat rángattam én is játékból.

svejk

Hogy milyen öregek vagytok Ti! :)

szf

Én azt hittem, hogy azt a zsinórt az USB-be kell dugni.[#wow1]

PSoft

A dolog érdekessége...

A hatvanas években, még élt az ámerikás rokon.
Emlékszem egy Tőlük jött csomagra, amelyben egy olyan "toligálós" is volt.
Apám, a csomagban lévő levél alapján "beüzemelte" a készüléket.
Egy szintén a csomagban lapuló egész doboz új pengéből, az egyikkel.:)

Jahhh...
Ahogy emlékszem...kísértetiesen hasonlított az az ámerikás készülék, a jóval későbbi Bakonyosra.[#nevetes1]

jani300

Nálunk öregapám kapott abban az időben ,valahonnét nyugatról ilyet .
Meg csatos dunctos üveget hogy abban minden eláll tartósítószer nélkül .
Ki is próbálták , részletekre nem nagyon emlékszem már ,de mikor ki lett bontva , na akkor volt meglepetés  , de így    
:(

Motoros

De jól emlékszem, mi így csináltuk, de ne nyissunk vitát annyit nem ér.

Motoros

Nem voltam biztos a Bakony márkában, de most már a videó miatt tuti. Akkor ugrott be,..így 50 év távlatából.. hogy ez volt, amikor a pengebefogó hidat mutatta. Az agy bizonyos képeket élesen táról, másokat csak 100 x 100 pixeles módban..érdekes.[#confused]

Motoros

Az én nagyapám aki megjárta az első háborút, még rendes borotvával adta elő. Érdekes egy szertartás volt már maga az előkészület is. Kellékek: kisszék, hokedli,  támasztós borotválkozó tükör, pamacs, borotva a dobozával, valami habzó szappanféle, timsó, bőrszíj, nem tudom kihagytam e valamit. A nagybácsikám aki még akkor hátulgombolós volt nagy élvezettel bámulta (ezt csak mesélték). A "mama" szó után a másik három szó amit elsőként megtanult: bácsi, néni, timsó.[#nevetes1]

xt79ipd3

Egy ismerősöm most is a saját maga általi, esztergakésből készített borotváját használja. Egy munka viszonzásaként csináltam neki nyelet. Bocs az off-ért.