Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

Szalai György

A fogorvosok használnak olyat háztartási méretben. De az is jó nehéz.
Az enyém legalábbis.

zozo

2f428kduf

Ha vákumra használod, egyszer csak elkezd forrni a víz: nincs tovább vákum. Ezért jobb a hűtővíz. Lusta vagyok 2Ú-t használni!

2f428kduf

Negyven éve a Lehel hűtők segédfázisát és áramvédelmét szolgálta.

ANTAL GÁBOR

Akkor neked van .. dobhatnál egy fotót .. Abs ( meghökkentő ) amire használni szeretném . Érdekel?   ( megírom magánban )

jani300

Nem tudom ilyen volt-e de a fogászati klinika hőközpontjában volt két vákum szivattyú telepítve .
Nagyon ronda ,kibírhatatlan hangjuk volt az biztos :)

PSoft

Mostmár...én is kíváncsi lennék pár fotóra.
(a legideálisabb topikban is vagyunk):)

Hátha könnyebb lenne Gábor, "meghökkentő" alkalmazását kitalálni.:)

Szalai György

Napsugaras, madárfüttyös szép tavaszt mindenkinek.
Öröm kinézni az ablakon, de szivattyút belezni és képeket készíteni jelenleg nincs érkezésem. Örömömet lelem inkább a készülő lasagne körüli sompolygásban.

http://www.dentalcentra.it/p/liquido/uca_e.html

Nekem egy ilyet sikerült vennem a Jófogáson, persze használtat.
Az eladót nem nagyon érdekelte, hogy mi is ez, de engem igen.
Gábor úr céljára szerintem kevés volna, de a műhelyben egyszer még jó lehet, valami érdekes dologra.
Az én műhelyemben!

PSoft

Köszönöm![#wave]

No persze, én se úgy gondoltam, hogy ess neki, csontozd ki,és közben kattogtass...

Elég ez az egy, "elcsent" fotó is, hogy "képben legyek".:)

"...a műhelyben egyszer még jó lehet, valami érdekes dologra.
Az én műhelyemben!"

Igazi hobbysta szemlélet![#eljen]

Aki azt vallja, hogy...

"ha fél évig hozzá se nyúltam, akkor mennie kell a háztól!"

Az meg...nem is "igazi hoobbysta".[#nevetes1]

sasi

Ha már szóba került a vízsugár szivattyú...

Néhány kép egy laboratóriumi (biológiai) VELP SCIENTIFICA F30620198 vízsugár vákuumszivattyú belsejéről.

A motor 160 W-os, frekiváltóval szabályozható. A maximális vákuum mértéke 35 mm Hg, 0.04666282894737 bar.
A megforgatott víz 35 l/perc, a tartály méretére nem emlékszem pontosan, kb. 5 liter lehetett.

sasi

További képek.

PSoft

Kicsit, pontosítanám magamat...

LEN 25C a gép típusa.
Most épp, megint parkolópályán az "ócskavas",:) kuplung membránt? cserélnek benne.

"Érdemes lenne még lefotózni a hátsó ajtónál a vadkábelezést."

A hátsó ajtót, most sem tudtam kinyitni, az első képen látható okok miatt.
Így, megint csak nincs kép a vadkábelezésről.:(
No de majd...:)

ebalint

Érdekes szerkezet. Nem is olcsó.

A 35 l/min szerintem a levegő mennyisége lesz.

sasi

Igen, elírtam, valóban a szállított levegő mennyisége a 35 l/min!
[#integet2]

Motoros

Részvétem annak aki cseréli a kuplungot. Ez a gép lehet vagy kétszer akkora tömegű mint a LEN10 C a lendkereke biztos van vagy 300..400 kg sacc / kb.
Pontosan én sosem tudtam, hogy miért van szükség erre a túlbonyolított mechanizmusra, mármint ami a levegős kuplungot illeti. Ezt talán a munkavédelmisek erőltethették ki.
Elképzelhető olyan akadásjel az automata szalagtovábbítás során ami indokolja az azonnali megállást, és ez megelőzhet egy esetleges szerszámtörést...talán.
De ez elég indok e arra hogy egy egyszerű gépet emiatt ilyen mértékben túlbonyolítsanak...nem tudom.
Tulajdonképpen az egész villanyszekrény ezt a bizonyos kuplungot szolgálja, az összes reléjével érzékelőjével csattogó biszbaszával...kontra hagyományos kilincsműves prés, ahol van egy villásdugó + egy főkapcsoló + egy villanymotor és annyi.
Aztán azt meg ne is említsük, hogy a szerszámot lehet védjük ezzel az egész franccal, miközben a melós pofájába pufog az azbesztos kuplungmű.[#fogmosas]