Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Ezen elég furcsán festene...

svejk

Holnap rendelek, nekünk is kellene porszívóra, olajátemelőre.
Ugyanazon okok miatt amit írtál, hogy télen kezelhetetlen a műanyagos. (és ezért is ég be, mert nem tudod hirtelen átpattintani)
Majd beszámolok róla milyen élőben.

Szalai György

https://www.marquardt-schalter.de/productdetail.php?pid=7fe1f8&lang=EN

Van ennek is rendes adatlapja.
Nem az a hanyagul odavetett pár tulajdonság amit a kufár ad mellé.
Azt írja, fél hórzepóver. Az nem két kW.
De egy darabig jó lesz. Tennék mellé egy izmos relét.

https://www.marquardt-shop.com/en/products/switches/rocker-switches/1930/1939.3312.html

000000000

Mi ez 230 voltos anal intruder ? [#hehe]

000000000

Mellesleg tudom mi, csak ezt nem lehetett kihagyni ! [#hehe]

svejk

Te sokat látott ember vagy, mitől rocker a gyűjtőnevük?
Sosem hallottam. :(
Én egyszerűen a billenőlaposok közé soroltam volna.

Szalai György

Ebben az összefüggésben a rocker jelentése hintázó.
Értsd billenő. (Mint a mérleghinta, vagy a hintaszék.)

Szalai György

,,(és ezért is ég be, mert nem tudod hirtelen átpattintani)"

Nem kéne a mozgóérintkező kapcsolási idejének függetlennek lennie a kezelőfelület billentésének sebességétől?
A szerkezete ezt ígéri.

RJancsi

Miután szétszedtem a kapcsolót láttam, hogy nem a "szokásos" kínai kivitel. Bár németnek mondják, szerintem ez is kínai, csak nem bel- és Keleteurópai piacra gyártják.
Szóval az álló és mozgó kontaktok is kis fém pogácsák, nem csak a réz lemezbe sajtolt dudrok. A műanyag billenő részen egy-egy cső van, amiben egy-egy nyomórugó lakik. A kapcsoló lemezkéket a rugókkal odaszorított golyók billentik át. Így (elvben legalábbis) nem lehet lassan ívet húzva zárni/megszakítani az áramkört, mert először a rugók nyomódnak össze és a holtponton átjutva hirtelen billentik át a kapcsolólemezeket. Pál meglátását elfogadva szerintem is azért égett szét a kapcsoló, mert a 2 kW-os motorhoz gyenge. Gondolom inkább választották az IP65 védettséget mint az élettartamot. De ha az új is kihúz 5-6 évet már megérte. A védettség azért fontos, mert szemmel láthatóan ez egy vállra akasztható betonvibrátor. Ez aztán kap hideget/meleget, esőt, havazást akármit. És aki kezeli gyakran átázott betonos, saras kesztyűvel fogja meg miközben bokáig betonban vagy sárban, tócsában áll.

RJancsi

Szó se róla, kevesebb férfinak van vibrátora mint nőnek. De ha már van, legyen az is férfias! [#nyes]

RJancsi

Nemhogy egy izmos relé, de egy "negro" méretű akármit sem lehetne a házába beépíteni. Tartós ipari cucc, nincs kikönnyítve a műanyag ház, rendesen kihasználtak minden helyet.

000000000

Orvosi rövidhullámú eszköz TUR-KV, ahhoz volt hüvelyi elektróda.
Azt a nagy feka benga állat is megirigyelné !
Biztos NDK-s súlyemelő nőkhöz méretezték akik 250kg-al szériáztak aztán versenyen meg nagy nehezen kinyomta a 151 kg-ot [#vigyor1]
Aztán megfeledkezve magáról félkézzel kisétált a súllyal. [#hehe]

svejk

svejk

Nem kellene, de azért itt ne képzelj el olyan precíz átbillentőt mint a "mikrokapcsolóknál"... de épp neked mondom?

Simán bejátszható a köztes lassabb állapot, főleg ha már egyébként is kopott.
Persze lehet ez még rendesen meg van csinálva

Szalai György

Ilyen esetben, amikor már gyárilag gyenge a kapcsoló és jobbra remény sincsen. Hely is alig.
Nem lehetne megsegíteni, valami kis triakos kapcsolással, ami bárhol elfér és leveszi a terhet a kapcsolóról?