Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

pistikeid

Szia
Kár hogy szétboncoltad a kapunyitó elektronikát 1000Ft-ot adtam volna érte.
Sajnos már javitanom kellet a sajátomat ami ugyan ilye.Furcsállod a triac-os meghajtást? Az az elektronika szinkronizálva van a hálózathoz egy opto csatolóval.Nem egy egyszerű darab.
Üdv

fn47xk7ei

Talán még van valahol eldugva hasonló - de automata ajtó meg gyorskapu elektronika biztosan akad pár darab mert azokat itt rugdosom a lábam alatt a kis műhelyben így minden nap látom őket . Amúgy én nem furcsáltam a triakos szabályozást mivel jó pár kaput motorizáltam már és szinte az összes 230V-os asszinkron motoros vezérlő motorszabályozása így volt megoldva - csak egy kicsit ironizáltam mivel az adok-veszekben kiokosítottak , hogy a triakos szabályozás nem jó .[#kuss] Természetesen egy gsm modult már nem szednék szét az alkatrészei miatt azt már elpasszolnám ..    ha megtalálnám a sok lomom között .

sasi

Ma elkezdtem valaminek (a kialakult talányok sorát nem megszakítva) a boncolását, melyből egy képet mutatok, a többit majd később.

Szalai György

Elmúlt a később, már a korábban van. [#vigyor2]

PSoft

Addig is...hiánypótlásnak.:)

Múltkoriban, már nem tudom melyik topikban valaki(talán Motoros)mutatta, milyen kis "nyák fúrógéppet" hozott össze, és publikált 'anno az Ezermester valamelyik ősrégi számában.

Akkor ígértem, hogy előkotrom valahonnan,és mutatok képeket az én "2in1"(több funkciós):)egykori kis nyákfúrómról.
Nos, megtaláltam...föl is szerszámoztam pár fotó kedvéért.

PSoft

Mivel, "boncolós" a topik...

Még, csavaroztam kicsit.:)

PSoft

Még öt kép...

PSoft

És...még öt.

Szalai György

Azok a sötét színű apróságok hajdan a Te részeidet képezték Szőr? (Sir = uram)
A sok kép egyikén sem lelem a tervezett elavulást.
De tetszik a lelemény, bár magamnak ilyenem sohsem volt.
Mert rest voltam fúrni. De ilyen excenteres befogású acél fúróval, üvegszálas nyákot élmény lehet.
Köszönöm, hogy megosztottad.
Nem átallottam a stabilizátor lábaira közvetlen ráforrasztani az SMD kondenzátorokat. Pont átérte.
555, 741, 723 stb. körítését is egyből a hátára szereltem, amit csak bírtam. Vastagréteg.
Most nincs is mit mutogatnom. Bár kacsintós csigát, vagy becsukhatós pisztolyt tudnék mutatni, de azt nem Te érdemled.

Motoros

Azok a nyákok még bakelit préspor alapúak voltak, jó volt a hss-is, és ha kicsit ütött az sem volt gond, ha elő volt pontozva.Régi szép idők.
De a dolog manapság is működne keményfém fúróval, mert meglepő de az is törés nélkül hajlik errre hajlik arra.
A 0.4 mm vastag is több tizedet bír.

Motoros

Valmai dereng, hogy a hasonló motorelrendezésű ősrégi fekete műanyagházas ablaktörlő motornak (még nem a Bakony gyártmány) közvetlenül a tengelyére is egy rézadapterrel forrasztással létezett hasonló megoldás, akár stabil kivitelben.

Szalai György

Olyan nyáklapra nem tudtam dolgozni, csak gányolni.
A pákám felválasztotta a rezet róla, mire megfolyt a cin.
Magnastatos Wellerem nem volt még akkor, csak másfeles rézdrót hegyű Csehszlovák pillanatom.
Az üvegszálas nyák bírta.
Mai napig gyűlölöm a papírnyákot.
Az üvegszálast kézből fúrtam, a háta mögött egy fadarabbal támasztva.
Textilbakelitra szerelt centrifuga motorból készült, vízszintes tengelyű alkalmatossággal.
De volt rajta nagyjából futáspontos kis fúrótokmány és benne keményfém 0,8-as csúcsfúróka.
A fúró pont átérte a lapot és egyből sorjázott is.

PSoft

Sír?...
Nem tudom...lehet!:)

Kényszermegoldás volt ez 'anno...
A forgás közben imbolygó fúró hegyét, még álló helyzetben a pontozásra "szorítva"...egész jól lehetett használni.

Kacsintós csigát ugyan nem, de becsukhatós (plexi)hatlövetűt, én is tudok mutatni.:)
[#wave]

sasi

GANZUNIV 3

Nem boncolva, csupán belekukkantva.

PSoft

Óóó, de jó!

Pontos, precíz műszerek a mai napig![#eljen]
Kb. egy hónapja használtam legutóbb az enyémet.
Az 50W-os CO csövem anódáramát mértem vele.
Kíváncsi voltam a kínai, %-os, digit. skálájának a valóságtartamára.